[]

Yazılım işlerinde yasal anlamda nasıl bedel biçiliyor ?

Soru biraz abuk oldu ama açıklıyorum. 10 bin tl'ye bi uygulama yazdık diyelim bunu 100 bin tl olarak fatura edip alengirli işler çevirmeyi engelleyen bişey var mı ? Maddi olarak kolay kolay bedel biçilemeyecek bişey olduğundan soruyorum.




 
Yok. Zaten bu ara çakallıklar özellikle yazılım lisansı satışında yapılıyor.


  • roket adam  (24.02.16 15:19:07) 
10 bin liralık yazılıma 100 bin lira verecek eneyi bulursan fatura edersin tabii. fatura kesmenin bir şeyi yok ki sonuçta o faturanın vergisini sen ödeyeceksin.

ama hem özel sektörde hemde devlet işlerinde bu yazılım satma işleri arkadaş çevresi üzerinden yürür dolayısı ile devlet yada şirket kazıklanabilir, ortaya çıktığında sonuçları olur tabii kavulmak falan gibi.
  • selam  (24.02.16 15:27:25) 
Özellikle kdv muafiyeti ve gelir vergisi muafiyeti varsa, malum işler için muhteşem bir mecra. Çatır çatır kullanılıyor. Herhangi bir emsal yok, değer biçilmesi de mümkün değil.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.02.16 15:31:39) 
Denetim olması alengirli işleri engellemiyor. Parası bankadan ödenmiş 1.000.000 liralık yazılım satışına hangi denetmen ne diyecek ki?


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.02.16 15:37:33) 
alengirli derken ne dediğini anlayamadım. yasadışı bir iş olmadığı sürece geliştirdiğin yazılıma istediğin fiyatı biçebilirsin o konuda bir sınırlama yok. vergisini de veriyorsan devlet sana bir şey demez, niye desin ki?

usülsüzlük yapıldığı ortaya çıkarsa (mesela 10 liralık işe 10bin lira fatura kesmek gibi) o zaman işe karışanlar işinden kovulur, eğer kamu ise devlet işin peşini bırakmaz.
  • hayirsiz  (24.02.16 15:54:36 ~ 16:11:10) 
fikir ve sanat eserleri şeysine girmiyor mu o beyler??? apayrı bir vergilendirme sistemi var diye biliyorum onun.


  • anonymice  (24.02.16 15:57:34 ~ 16:00:06) 
(bkz: serbest piyasa)

bir ürünün fiyatını piyasa belirler. siz bu ürüne 100 bin tl fiyat biçip 1 adet satabilirsiniz veya 20 bin tl fiyat biçip 20 adet satabilirsiniz. İşte size maksimum kârı sağlayacak satış rakamını piyasadaki talep belirler. bunun yanında hukuki açıdan da bir problem yok.
  • himmet dayi  (24.02.16 16:39:25) 
abi siz devletin adamlarını gerizekalı zannediyorsunuz galiba, alengirli iş çevirdiğinde yakalanırsan tokatlarlar seni merak etme. bedeli biçecek tonla adam var orda çalışan.


  • masa penisi  (24.02.16 17:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.