[]

filmlerde/dizilerde kanalizasyona inme

kokudan iğrenmiyorlar onu geçtim, mikrop kapmıyorlar mı? spoiler vermemek için ismini yazmıyorum fakat şimdi izliyor olduğum dizide kanalizasyona düşüyorlar boyunlarına kadar. temizlenmeden kıyafetleriyle kaç gün geçiyor.




 
oralar film seti veya önceden temizlenmiş, dekorlanmış yerler olduğu için problem olmuyor. Ama sen bence deneme kendi başına. mikrop kapıp hasta olabilirsin.

Bu arada okuman yazman da baya iyi görünüyor, kaç yaşındasın bakayim sen?
  • theli  (24.02.16 15:08:30) 
dalga mı geçiyorsunuz? gerçek hayatta olması imkansız bir çok şey oluyor filmlerde, bunu mu kafaya taktınız?


  • dahili meddah  (24.02.16 15:08:31) 
kardeş dizi izlediğinin farkındasın di mi?

şey gibi oluyo bu. lost izlerken ya bu kadınların kılı tüyü niye çıkmıyo :// demek ki gibi bişey bu.
  • elorelia  (24.02.16 15:09:53) 
ya iyi misiniz arkadaşlar? dizilerde ve filmlerde neden mikrop kapmadıklarını soruyorum.


  • pinkpeony  (24.02.16 15:22:12) 
iyiyiz, şahsen ben iyiyim:) filmin kurgusuna mikrop kapmaları yok demek ki. ne dersiniz olabilir mi?

edit: aa dur, sen yoksa onların gerçekten bok dolu kanalizasyonlara mı girdiğini sanıyorsun?
  • dahili meddah  (24.02.16 15:24:53 ~ 15:25:43) 
Dizilerde ve filmlerde insanlar neden WC'ye gitmiyorsa o sebepten.


  • turkuaz  (24.02.16 15:25:22) 
WC'ye gitmekle, kıl tüy çıkmamasıyla aynı şey değil ki bu. gayet süper kahraman gibi yaşıyorlar.


  • pinkpeony  (24.02.16 15:28:25) 
Çünkü diziler kurgularının gerçekçiliğiyle ön plana çıkmıyorlar. "süper kahraman gibi" omasını talep ediyor tüketici, arz da bu yönde oluyor.


  • rygard  (24.02.16 15:36:02) 
ABD'deki kanalizasyon sistemleri çok büyük, bilgim yok ama tahminen belki sulandırılıyor veya sık sık filtrelendiriliyor olabilir. Ama muhtemelen saçmalıktır.

Dalga geçilecek bir şey yok, gayet mantıklı bir soru sormuş yahu, niye üzerine gittiniz bu kadar? Filmin kurgusunda adam pasta sıçıp onu yese "hmm kurgusu öyle olduğu için olabilir mi? bunu mu takıyorsun?" mu demek lazım.
  • r_u_h  (24.02.16 15:37:44) 
Neden başrol oyuncuları ölmüyor? Aslında basit detaya inilmiyor, asıl amaçtan şaşmamak için. Hani baĞzı filmlerde "yoohhğğ artık amk" diyoruz ya onun gibi işte.

Düşünsene başrol oyuncusu yürürken birden başına inşaattan tuğla düşüp öldüğünü, normal hayatta oluyor filmde de olsun. Ya da işine giderken oyuncunun olduğu yer patlasın, ölsün? Araba çarpsın karşıdan karşıya geçerken, otobüs ezsin? Bunlar olmuyor çünkü "Film".

Gün gelirde imkan bulursam kanalizasyona indiği için ölen insanın hayatının filmini çekecem. Ya da durakta beklerken DALLAMA bir otobüs şöförünün gelip seni ezmesi gibi. Ya da madende çalışırken patlama yüzünden ölmek. Mitinge gitti için ölen insanlar...
  • arockm  (24.02.16 15:40:14) 
yahu gercekten kanalizasyonda cekildigini mi saniyorsunuz onlarin?

www.youtube.com

edit: soruyu ben boyle anladim, iki turlu anlayan insan tipi de var. bilemedim.
  • bohr atom modeli  (24.02.16 15:50:37 ~ 17:42:31) 
Arkadas galiba dizilerde senaryo geregi neden mikrop kapmadiklarini vs soruyor. Hemen vurmayin.


  • rayde  (24.02.16 16:19:27) 
bence pinkpeony senaryoda neden hastalanmadiklarini sormuyor, kastettigi sey adamlarin film cekimi sirasinda oraya gercekten girdigi ve gercek hayatta neden hastalanmadiklari sanirim???
zaten gercek kanalizasyonda cekilmiyormus.

  • kucukharfler  (24.02.16 16:25:38) 
süper zeki duyurucular yine amacından çıkarmışlar soruyu.

bence film/dizilerdeki aptalca mantık hatalarından yalnızca bir tanesi.
  • m e b  (24.02.16 17:37:39) 
ya nedense insanlarda bi "gerçekçilik" sevdası oluşmaya başladı, kim başlattıysa ben onun ta... Abi dizide filmde en ufak bişeyde hastalanıp ölseler öyle dizi mi olur, o zaman Die Hard'lar Mission Impossible'lar yapılabilir miydi? Bu gerçek dışı halleri çok güzel bence. Ha o dizide boka batıp aynı kıyafetle devam ettilerse evet bi temizlenme sahnesi konulabilirdi. Ama genel olarak sinemada, dizilerde gerçekçilik değil "inandırıcılık" önemli. Bu anlattığınız inandırıcı olmadığı için garip geliyor, yoksa o dünya öyle olsa herkes kanalizasyonda yaşasa hatta orada pizza yeseler(Ninja Kaplumbağalar) kimse çıkıp sorgulamaz.

hatta bu durumu düşünmek okumak araştırmak isteyen arkadaşlar için (bkz: suspension of disbelief) diyip kaçayım.
  • rodriguez2  (24.02.16 18:01:08 ~ 18:02:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.