[]

Video İçerikli Bir İnternet Sitesi Kurmak İstiyorum

Konuyu bilmeyen birine, internet sitesinde güvenlik ve servis kalitesini de göz önünde bulundurduğunuzda nasıl bir süreç takip etmesini önerirsiniz?

Sizce hangi adımları izlemeliyim? Fiyat/Kalite/İşlevsellik faktörleriyle değerlendirdiğinizde önerileriniz ne olur? Yoksa bu işler seni aşar sen bunu uzmanlara mı devret dersiniz?

not: tamam da video içerikli ama nasıl bir şey diye sorarsanız; işte günde birkaç tane video filan eklenecek bir site. ama veritabanı mesela alkışlarlayaşıyorum kadar genişleyebilir.

 
+18 kismi olursa cok tiklanir bence.


  • bohr atom modeli  (24.02.16 12:00:39) 
1) videoları ücretli olarak örneğin vimeo, dailymotion gibi yerlere yüklersiniz ve sadece sizin sayfanızdan görüntülenir.
2) yine videoları ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz yerler olan vk.com, dailymotion, vimeo, mai.ru, youtube gibi yerlere yüklersiniz ve sayfanızda göterirsiniz ama bu siteler üzerinden de görüntüleme sağlanır.

Yukarıdaki iki yolunda handicapları var, siteler kapatılırsa içeriğiniz uçar (youtube kapatılması gibi)

diğer bir yöntem ise video host işlerinin tamamını ücretli servisler aracılığı ile host etmek, örneğin videoları zencoder ile amazon üzerinde encode edip, yine videoları amazon s3 üzerinde tutmak, bu tür bi iş size aylık 100$ gibi bir şeye mal olur ancak videolara reklam alabilirsiniz.
  • selam  (24.02.16 12:18:43) 
Ha birde ulaşmak istediğin nokta için bence proflara bırak işi derim bir de, eğer iyi içerik üretirsen ve trafik alırsan kendin işi idare edemezsin.


  • selam  (24.02.16 12:20:07) 
youtube'dan kanal aç daha iyi.


  • dedim dedim de kime dedim  (24.02.16 12:23:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.