[]

Düzenli Olarak Yüzmek

Günde maksimum 3-5 kişinin kullanacağı bir havuzda yüzmeye başlayacağım. Hevesliyim ve hevesli olduğumda gün aşırı tekrarlamayı severim. hani bir sorun olmayacaksa her gün havuza gidebilirim + günde 2 kez bile (sabah - akşam) gidebilirim.

Lakin aklıma takılanlar var,

1: havuzlar ne tür hastalık riskleri taşır? (cilt,saç,bulaşıcı hastalıklar)
2: Ne sıklıkla gitmek, gereksiz yorgunluğa ve buna bağlı rahatsızlıklara neden olmaz? (sportif olmak, kas yapmak vs gibi amaçlarım yok, maksat hareket olsun, kısmen dinç ve kondisyonlu olayım)
not: yüzme haricinde günde ortalama 1 saat yürüyüş yapacağım
3: 1. ve 2. soruyla bağlantılı olarak, hastalık, sakatlık vs gibi risklerden korunmak için ne tür önlemler, koruyucular ve alet edevata ihtiyacım olur?

 
Başlangıç seviyesi yüzme programlarından birini takip etmen işini kolaylaştırır.


  • arnold schwarzeneger  (24.02.16 10:56:12) 
havuzlar o tip hastaliklar bulasmasin diye ilaca gomuldugunden yapacagin tek sey havuz sonrasi guzelce dusunu almak. saclarina ekstra bakim gerekebilir, havuz suyu kotu yapiyor saci.

havuz icin haftada 2-3 iyidir. sonucta triathlona fln katilmayacaksan yeterli. kosacaksin bir de zaten.

yuzmede kendini sakatlaman zor aslinda. cok sik kramp giriyorsa kan degerlerine baktirabilirsin. en guzeli basinda bir antrenor olmasi ve sana program vermesi. mesela 4x50 serbest basladin diyelim. sonar 4x25 sag kol, 4x25 sirt drill atiyorum iste 1 saati programa gore bitirirsin. zamanla hem stilini duzeltir hem dayanikliligini artirirsin.

instagramda taha engin'i takip et. o egzersizler gosteriyor.

alet edevat bir sey lazim degil ya. belki pullboy olabilir. bacak arasina sikistirip yuzuyorsun ve sadece kol calismis oluyorsun. ya da ele takilan paletler var. kopuk tahta alabiirsin.
  • jimicik  (24.02.16 11:21:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.