Giriş
(3)

Yurtdışı Dil Eğitimi ve Aile Yanı Konaklama

nakippoyraz
Merhaba arkadaşlar,Bir şey soracağım. Yakında yurtdışına (İngiltere) dil eğitimine gideceğim. `Aile yanı konaklama` yapacağım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar biraz anlatır mısınız? 1. Akşamları oturup sohbet ediyor muydunuz?2. Rahat ettiniz mi?3. Yemek işini nasıl hallediyordunuz? 4. Eve arkada
Merhaba arkadaşlar,

Bir şey soracağım. Yakında yurtdışına (İngiltere) dil eğitimine gideceğim. Aile yanı konaklama yapacağım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar biraz anlatır mısınız?

1. Akşamları oturup sohbet ediyor muydunuz?
2. Rahat ettiniz mi?
3. Yemek işini nasıl hallediyordunuz?
4. Eve arkadaşlarınızı getirebiliyor muydunuz?

gibi gibi. anlatırsanız seve seve okurum.
0
nakippoyraz
(24.02.16)
1. evet ediyorduk. akşam yemeklerini falan beraber yiyorduk zaten
2. evet ettim
3. yemeği onlar yapıyorlardı ben de yiyordum
4. evet getirebiliyordum ama ayıp olmasın diye çok sık getirmiyordum.
0
sta
(24.02.16)
1. Evet zaten baslangic olarak aileyle sohbet ettikce dil gelisiyor.
2. Evet hatta hala gidiyorum arada.
3. Host Annem yapiyordu yemegi ama bazen ben de yapiyordum yemek yapmayi sevdigim icin.
4. Evet ama evde olmaktansa disari cikmayi tercih ettigim icin pek oyle bir olay olmadi.

Not: 1 sene boyunca turkiye'ye donus yapmadan kaldim.
0
duzsac
(24.02.16)
çinli bir ailenin yanında kalmıştım ben ingilterede. muhtemelen kedi-köpek istemediğim için böyle oldu.

açıkçası çok rahat bir ortam değildi. oturup sohbet ediyorduk ancak kültür olarak ingilizlerden de bizden de çok farklılar. mesela iç çamaşırlarımı makinada yıkamıyordu kadın. evde kimsenin iç çamaşırı makinada yıkanmıyordu. bunu hijyenik bulmuyorlarmış.

eve arkadaş getirebilirsin diyorlardı ama ev kalabalık ve küçük olduğu için getiremiyordum. çok rahat etmedim. kadın alakasız saatlerde odama giriyordu.

yemek konusunda sıkıntı çekmedim, benim yiyebileceğim her şeyi sağlıyorlardı. chopstick kullanmayı öğrettiler hatta bana :)
0
kulakligin calismayan teki
(24.02.16)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.