[]

her gün tavuk yemek ve kanser

www.facebook.com

bu videoları gördükçe daha çok korkuyorum. düzenli spor yapıyorum ve ucuz diye tavuk yiyorum neredeyse her gün. bu tavuklara verilen yemler, bizi bir süre sonra kanser yapar mı? 40 günlükken kesilen tavuklar ve yemler hakkında içeriden bilgisi olan var mı?
mesela fast food mutfağında falan çalışanlar hiç yemiyormuş. tavukçular da yemiyorsa bildikleri vardır kesin. duyan var mı böyle şeyler?
bir yandan da tavuk yemezsem ne yerim diye düşünüyorum, alternatifim yok. günde 20 lira kırmızı ete mi vereyim, dibine kadar kirlenmiş sudan çıkan balığı mı yiyeyim?

 
Tavuktan igrendigim icin hic yemiyorum. Yemeyi birakm, tavugu gordugumde ya da kokusunu aldigimda midem kalkiyor.
Tavuk yemeden de gayet yasaniyor. Yeri gelir kirmizi et yersin, yeri gelir kiymali pide yersin, yeri gelir kebap vs. Tavuksuz da oluyor.

  • stavro  (24.02.16 00:59:40) 
tavuğu ucuz diye değil, canın çekerse ye. parayı ete de harcamayacaksan neye harcayacaksın? hiç paran yoksa ok. ama maaş aldığın bi işin varsa kırmızı et için bütçe ayır..

ton balığı yeme en.wikipedia.org
  • kaledekiyalnizlik  (24.02.16 02:49:53 ~ 02:52:49) 
40 gunluk kesilen tavuk degil pilictir.
Ton baligi civanin guzel bi kaynagidir
Kirmizi et uretim tesisleri tavuk tesislerinden daha az denetlenir
Fast food tavukculuk degildir
Tavuk kanser iliskisi saptanamamistir
  • la noix  (24.02.16 05:35:57) 
Organik tavuklar falan var. Derisi sarı renkli, daha lezzetli diyorlar. Ne derece doğru bilmiyorum.


  • yirmisantim  (24.02.16 09:04:04) 
30-40 tl arasında gerçek köy tavuğu satılıyor. organik tavuk, kuru yolum falan. bütün tavuk olarak. al bu tavuğu, güzelce bütün olarak usulüne uygun şekilde haşla.
birinci gün, bütün tavuktan çıkardığın göğüs, but etlerini ye.
ikinci gün, ilk günden kalan diğer etleri ki bunları didiklersen, çerkez tavuğu yapabilirsin, veya başka bir şey, ye.
üçüncü günde ilk günden haşladığın tavuğun suyunu ayırıp buzdolabında tuttuğun için, o suyla çorba yap mesela tavuk suyuna mercimek çorbası.
sadece fikir olsun diye yazdım. ama bütün organik tavuk alır ve uygun şekilde değerlendirirsen hem sağlıklı hem de ucuz beslenmiş olursun. piyasada her organik tavuk diye satılan gerçekte öyle değil. buna dikkat et. internet'te online satış yerleri olan çiflikler var veya bazı yiyecek satan online yerlerde de var. araştır.
şimdiden afiyet olsun.

not: ton balığı ve lor peyniri öneren arkadaşa da katılıyorum ayrıca.
  • fij  (24.02.16 09:17:06) 
protein tozu alacaksın. her gün tavuk yemekten çok daha ucuz ve daha sağlıklı.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (24.02.16 09:19:27) 
Seni tenzih ediyorum fakat tavuklara antibiyotik verildiği hormon basıldığı ya da yemlerine antibiyotik katıldığını kim nerede görmüş de bu kadar emin oluyor ben bir türlü çözemiyorum bunu. Hayatında bir kez tavuk çiftliği görmemiş herkes tavuklara hormon verildiğinden %100 emin. Bu tavukçuluk tesisleri Türkiye ile hiç ilgisi olmayan birçok bağımsız kuruluş tarafından denetleniyor, en ufak bir şüphede adamın götünü keserler tesisini kapatırlar. Yok yani böyle bir durum. Tavuklara geçen seneye kadar verilen en ekstrem yem tavukların satılmayan parçalarının öğütülüp tavukların yemlerine katılmasıydı. O da geçen sene yasaklandı. Şimdi herkes standart prosedür neyse onu uyguluyor. Ha fast food mutfağında çalışan adam tabii yemez, o adam tavuk diye tavuğun gagasını ayağını yediriyor sana. Kendi niye yesin. İkisi birbirinden ayrı sektörler. Adam Japonya'dan gelip Mudurnu'daki tavuk çiftliğini denetleyip ona göre sertifika veriyor. Yok yani öyle tavuğa hormon bastık o da müşteriyi kanser etti gibi şeyler.


  • angelus  (24.02.16 09:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.