[]

her şeye yetişebiliyor musunuz?

kitap okumaya kalksam dışarı çıkamıyorum, dışarı çıksam film izleyemiyorum, film izlesem derse bakamıyorum, derse baksam gündemden uzak kalıyorum vs. hepsine yetişmeyi bir türlü beceremiyorum, kaldı ki iki işi bir arada yürütsem kardır. siz nasılsınız bu konuda? yetişebiliyor musunuz her şeye? yetişebiliyorsanız nasıl beceriyorsunuz?




 
Kitap okumak ve spor için, birde çoğumla ilgilenmek için daima belli vakitler ayırırım. Bu vakitler bellidir, misafire dahi gelme derim o saatlerde. Diğerleri angarya oluyor, onları da vaktim oldukça yaparım.


  • yavuzsyildiz  (23.02.16 23:10:12) 
Film izleme, kitabı derste oku, derslere sınavlardan önce çalış ama dışarı çıkmayı aksatma keyfini çıkar ogrenciligin.


  • Kovacic  (23.02.16 23:11:18) 
@Kovacic

otuz yaşında insanım, doktora yapıyorum, tavsiyeler geçersiz.
  • devilred  (23.02.16 23:12:39) 
Hayır kesinlikle. Bunu ben de cok merak ediyorum, insanlar nasil yapiyor. Ben bunun tamamen motivasyonla alakali oldugunu dusunuyorum. Benim bir arkadasim var, hem sevgilisine vakit ayirabiliyor, hem arkadaslarina, hem derslerinde cok basarili, hem de spor yapiyor. :( Kiskaniyorum iradesini ve iste neyden kaynaklaniyorsa bu.


  • yuzır  (23.02.16 23:15:30) 
@devilred
Ders falan diyince ne bileyim ahahah. Doktorayi askerlik uzatma harici görmedim çevremde de ondan cahilligime ver asdfgsfaf

  • Kovacic  (23.02.16 23:16:29) 
Hepsine vakit ayirsan bu sefer de uykundan kisarsin ya da bos bos tavana bakmalik vakit kalmaz ki bu da bence bir ihtiyac. Bence oyle bi dunya yok :(


  • rayde  (23.02.16 23:27:57) 
Eğer "hiçbir şeye yetişemiyorum" ya da "24 saat bana yetmiyor" diyorsanız hayatta bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz demektir. Daha basit yaşayın. Hayatınızı sadeleştirin. Herkese ya da her şeye zaman ayıramazsınız şu hayattaki en önemli şey zamandır ve onu sadece hayatınızdaki önemli insanlara ve işlere harcamalısınız. Benim size önerim bir ajanda kullanmanız her gün sadece tek bir işe odaklanın. Eğer ajandanızda yapılacaklar listeniz 4-5-6 olduysa günün sonunda hiçbir şeyi tam olarak yapamadığınızı, kendinizi veremediğini farkedeceksiniz en azından ben de böyle oldu. Artık tek bir iş seçiyorum kendime ona odaklanıyorum o işler bittikten sonra diğer işlere geçiyorum ama hiçbir zaman ikisini aynı anda yapmaya çalışmıyorum ya da haftada 3 arkadaş/akrabayla buluşmaya çalışmıyorum tamam belki o an buluşmam ya da o işi yapmam gerekiyor olabilir ama bu sorumluluğu kendime yükleyip sıkboğaz etmiyorum kendimi. Yetişebildiğim kadarını yapıyorum ve böylece hayatım daha verimli geçiyor.


  • powerpufgirl  (23.02.16 23:44:06) 
kitabı işe gidip gelirken yolda okuyorum. filmi dışarı çıkmadan önce ya da eve gelince gece izliyorum. gündemden uzaktayım biraz. o da midemi bulandırdığı ve sinir krizine soktuğu için. dersler zamanında da hayatım boyunca hep son gece (gün değil, gece) çalıştım. uzun dönemli program ve planlara uyamıyorum. günlere bölme konusuna girebilirsin. bir gün film/dizi izle, diğer gün dışarı çık gibi.


  • nawar  (23.02.16 23:49:08) 
her şeyin başı spor


  • kaledekiyalnizlik  (23.02.16 23:58:03) 
yetişebiliyoruz, elit time-management ile oluyor. gündemi takip etme, film izleme. iki işi bir arada yürütsen kâr değildir, multi-tasking kills your brain. hayırlı geceler dilerim moderatörler konu kilit pls.


  • rubenanyukov  (24.02.16 00:04:38) 
@ruben
Aslanım boş yapma

  • eksimeksi  (24.02.16 00:04:42) 
her gün film izlemek gibi bi gayen mi var? ya da dışarı çıkmak?
hepsini aynı gün yapmak zorunda değilsin, bi gün şu bi gün bu.
ayrıca film izlemek tüm gün sürmüyor, ders çalışıp ara verip film izlemek zor mu?
abartıyorsun.
  • she is gone  (24.02.16 00:04:46) 
@eksimeksi

çok erken gelmiş kardeşim bence okumadan yazmışsın.
  • rubenanyukov  (24.02.16 00:05:56) 
@ruben
Didnt read too long

  • eksimeksi  (24.02.16 00:06:26) 
bu kadar şeyi yapmak isteyecek motivasyonunuz varsa şanslısınız.


  • kismisolungac  (24.02.16 00:11:30) 
Hicbir halta yetisemiyorum dogrusu.


  • stavro  (24.02.16 00:14:10) 
gayet kolay bir biçimde yetişebiliyorum.
önceliklerim derslerim oluyor. kolay dersten zor derse göre sıralıyorum. kolay kısımları önce bir çırpıda hallediyorum.zorlara bu sayede daha fazla zaman kalıyor.
gündemi takip etme işini de gün içindeki molalarıma serpiştiriyorum.molaları abartıp 1 saate çıkarmıyorum.
kız arkadaşıma,arkadaşlarıma vakit ayırıyorum,günde min 50 sayfa kitap okuyorum.haftada takip ettiğim 2 dizi var,bunları izliyorum.
efficient use of day.
  • rakicandir  (24.02.16 00:19:27 ~ 00:20:36) 
Yetisiyorum her seye
Sabahlari hastanedeyim, orda bos zamanlarimda gundem takibi yapiyorum. Oglan gunduz uykularini uyurken gunluk islerimi hallediyorum. Aksam uyuduktan sonra dizimi filmimi izleyip yatmadan kitap okuyorum

  • la noix  (24.02.16 05:38:36) 
Ha bi de haftada 3-4 gun spora gidiyorum


  • la noix  (24.02.16 05:48:36) 
İki üç ay öncesine kadar rahat rahat yetiştiryordum ama yeni projeler üstlenince artık sadece minimum şartları sağlayıp bırakıyorum, kıtı kıtına yetişiyorum. Zaten sabah 06:15'te evden çıkıp işten 23:30 gibi döndüm. Şimdi de yeniden çıktım. Her zaman böyle değil de, standart bir günde o saatte çıkıp, 19:30-20:00 gibi dönüyorum. Akşamları eve işle geliyorum, keza haftasonları da. Günde 3.5-4 saatim yolda geçtiği için de kitabı yolda dinliyorum, tuttuğu için okuyamıyorum ama sesli kitaplar sağ olsun. Sporu haftada 3 kere, boşsam 4 kere, akşamları yapabiliyorum. Film, diziyi haftasonu geceleri yapıyorum. Üç haftaya kadar ne yapacağım, kiminle buluşabileceğim, sevgili görüşmeleri, vb. saati saatine belli gibi. Bu haftasonu İzmir'den bir arkadaşım geleceğini söyledi, onu bir yere sıkıştıracağım. Büyük olasılık Cumartesi sabahı uykusundan yiyecek. Program o kadar sıkı ve net ki, sürprizlere ve spontanlığa yer yok. Haziran'a kadar böyle olacak. Şimdilik pazar hariç 5.5-6 saat uyuyorum, Haziran'dan sonra normal 7-8 saatlik uykuma dönebileceğim gibi.


  • aychovsky  (24.02.16 05:51:14 ~ 07:41:30) 
yetişemiyorum. ama bu durumun farkında olarak çabalıyorum.

boş zamanlarını farkedip, yakalayıp, yapamadığın zamandan bağımsız işleri oralara itelemen gerekiyor. mesela ben işten eve dönerken serviste geçen zamanda bişeyleri aradan çıkarıyorum bazen. dizileri sadece yemek yerken izlemeye başladık, vs. vs.

aslında iş olmasa herşeye yetişebilecek insanlar ama o zaman da para olmuyor işte...
  • loveinaflipbook  (24.02.16 07:18:02 ~ 07:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.