[]

Youtube'da 1 milyon abonesi olan bir kanal ne kadar para kazanır?

Ivır zıvır bir sürü video çekip koyan kanal patlaması var şu anda, bu kanallar ciddi ciddi para kazanıyor mu çünkü bunu iş olarak yapan şirketler de var galiba.




 
ben de onu düşünüyordum. yapyap diye kanal var ya. adamların 5-10 tane uyduruk kanalı daha var. hepsinin 1'er milyondan fazla abonesi var. uyanıklığın böylesi.

isveçli biri oyun oynayarak 35 milyon abone yapmış ve yılda 7 milyon eur kazanıyor diye duymuştum. bunu baz alırsak 1 milyon aboneyle 200 bin eur para kazanılabilir.
  • cekilmis gayfe  (23.02.16 22:16:35) 
Ne kadar para kazandığını açıklayan youtuber'lar var mesela. Abone sayısına göre değil, videonun izlenme sayısına göre para alıyoruz demişti biri.


  • inawen  (23.02.16 22:27:36) 
  • dedim dedim de kime dedim  (23.02.16 22:34:50) 
aslında bu kanallar daha çok reklamveren markalardan kazanıyor. Markalar geliyor bunların videolarında entegrasyon; sponsorluk gibi işler yapıyor. Takipçi sayısının önemi burda oluyor haliyle. 1 milyon takipçisi varsa adam haliyle daha çok para istiyor reklam için


  • hononu  (23.02.16 22:39:21) 
bildiğim kadarıyla izlenme veya abone sayısına göre değil de, reklamlara göre para kazanılıyor.

çok fena yanılıyor da olabilirim.
  • tabudeviren  (23.02.16 22:40:37) 
yap yap oha diyorum falan bunlar ayda 50 milyar en az


  • partizan  (23.02.16 22:52:01) 
bilip bilmeden herkes yorum yapmis.

burada adi gecen kanallar ciddi para yapiyor direk söylemek cok dogru olmaz ama iyi denilebilecek paralar bunlar.

kisaca sistem su, eger bagimsiz iseniz reklam üzerinden para alirsiniz burada en temel hesap türkiye izleyicisinde 1 milyon izlenmede yaklasik 250 lira civari getiri demek, ama bu 5 bin tl de olabilir, burada izleyiciler ne kadar unique, nerelerden izlemis (almanyadan tiklanan reklam daha cok, tayvandaki daha az etc) bunlar devreye girer ama türkiyeden, 1 milyon izlenmeye 250 lira düsünebilirsiniz.

bunun disinda lütfen bunlari "aaabiii uyduruk kanal", "5-10 kanal" seklinde degerlendirmeyin, bu is gazete ya da tv programi yapmak gibi, 50 dakkalik video 2 günlük isle cekilebiliyor genelde.

bunun yaninda gercekten elestiri yapilacak ise, dogru bu bahsedilen kanallarin kalitesi düsük, hatta baya düsük.

takipci sayilari bence %100 organik degil.

en önemli madde ise, bilinen bazi kanallar bagimsiz degil, arkasinda ajanslar var, bu kanallar reklam degil, özel anlasmalar ile para kazaniyorlar ajanslardan. asil böyle kanallar ciddi para kazaniyor, ama hala bir tv celebritysi parasi yok piyasada, dünya da böyle paralar gecmiyor.
  • kurnaz  (23.02.16 23:31:27 ~ 23:41:16) 
kazanç asla sabit değil. algoritma çok karışık. iki kelimeyle kimse açıklayamaz. kazançta önemli olan detaylar şunlar:

1-videonun dili ve izlenmenin geldiği ülke. türkçe içerikte ve kısa videolarda kazançlar düşüktür. hangi ülke ne kazandırıyor aklında fikir oluşturması açısından söyleyeyim ülkelerin gsmh'si ile hemen hemen paralellik gösteriyor.

2-ödemenin geldiği yer. ödemeyi ister google adsense'den istersen youtube iş ortaklarından(partner firmalardan) alabilirsin. hepsinin yapacağı kesinti farklıdır. yabancı fullscreen, bbtv, quiz gibi networklerin yanısıra, gizza gibi yerli networkler de vardır. kimisi kazancınızın %90'ını öder iki ayda bir, kimisi de %70'ini öder her ay. hepsinin koşulları farklıdır. yok aga ben gogıl adsenseyi muhattap alırım derseniz kesinti miktarı sabit değildir.

3-reklamın izlenme süresi, yerleştirilen ürünü satın alım.

4-ürettiğiniz içeriğin kelime değeri vardır. buna adwords çalışması da diyebiliriz. örnekle açıklayayım: bilardo izlenmek isteyen birisi google ya da youtube search kutusuna "bilardo amerikan" yazınca onlarca video çıkar. içeriğin fazla olmasından dolayı bu kategoride kazanç biraz düşüktür, onlarca aynı bokun laciverdi video vardır. ama "bilardo üç top" ile ilgi arama yapıp videonuzu izlerse içerik daha az olduğundan kazançta daha değerli olur. bundan mütevellit; sağlık, teknoloji, bilim gibi içeriklerde fazla üretim olmadığından komikli videoya, kaza videolarına, kedi/köpek videolarına, oyun ve müzik videolarına göre daha fazla kazanırsınız. uzman youtuberlar bununla ilgili kelime çalışması yaparak etiketlerini, başlık ve açıklamalarını ona göre girerler.
  • wertyu  (23.02.16 23:36:02 ~ 23:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.