[]

Cafe Crown Action

Öncelikle amacım markayı kesinlikle kötülemek değil. Adamlar içindekileri tek tek yüzdeleri ile yazmışlar zaten. Sadece aşağıdaki açıklamalarımda sizce haklı mıyım bunu bilmek istiyorum.
2 senedir düzenli CCA içiyorum. Bugüne kadar da çok enerji verdiğini ve diğer kahvelerden farklı olduğunu düşünüyordum. Geçenlerde ambalajının değiştiğini farkettim. Yeni CCA'lardan bir tane alıp eskisi ile kıyasladım. Hiçbir şey değişmemiş. Yalnız 2 seneden beri ilk defa içindekiler kısmını gözlerim bozulması pahasına okuduğum için bana göre şu gerçeklere vardım;
18 gr'lık kahvenin %47,4'ü şeker - %42'si kahve beyazlatıcısı - %9,5'i kahve - %0,6'sı ginseng - %0,5'i guaranamış.
Bu durumda içindeki kahve miktarı 1,8gr - ginseng 0,10gr ve guarana 0,09gr.
1 çay kaşığı nescafe 1,8gr ve buda 57mg kafeine eşdeğer. Ben normalde 1 kupa bardağa 3 çay kaşığı nescafe koyuyorum. Yani 1 bardakla 5,4gr kahve = 171gr kafein alıyorum. Yani CCA'daki kahve miktarı benim normalde içtiğimin 3/1'miş!
Ginsenge gelince. İçindeki ginseng ile övünen ünlü bir multivitaminin içindeki ginseng miktarı 40mg = 0,04gr. Bu durumda CCA'daki 0,10 gr'lık ginseng yüksek bir miktar sayılır. Guarana'yı başka bir ürünle kıyaslayamadığım için yorum yapamıyorum.

Bütün yukarıda yaptığım hesaplamalar doğruysa ben 2 yıldır %50'ye yakını şeker olan kahve miktarı bana göre normalin 3/1'i olan bir kahveyi içerek bana enerji veriyor diye kendimi kandırıyormuşum.
Sizce yaptığım hesaplamalar doğru mu ve 0,10gr ginseng ile 0,09gr guarana insanda enerji patlaması yapar mı?

 
valla pek bi şey anlayamadım ama ben de çok sık tüketirdim, sonra baktım pek de farkı yok diğer kahvelerden.


  • norek  (23.02.16 21:09:14) 
açıkçası pek bilmiyorum ama ilk çıktığında bir iki kez almıştım öyle aman aman enerji vermemişti. sürahi boy türk kahvesi daha çok işime yarıyor.


  • kuzey li  (23.02.16 21:11:26) 
kahve basli basina zaten dopingtir. guarana 0,5 ile fazla etki gostermez. yani hayatinda kahve ile az hasir nesir olan biri varsa belki ama o da kahveden dolayi. gercek guarana alsa farkeder.

ginseng zinde tutmak icindir. genelde hastalanacagini anladigin anin bir hafta oncesi kullanilir. pazarlama taktigi bunlar. bir de bu tur urunleri tavsiye etmiyorum, kahvenin en kotu kisimlarindan yapiliyor.
  • evimin paspasi  (23.02.16 21:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.