[]

Bu akşam ne öğreneyim?

Evet soru cidden saçma biliyorum. Ama akşam eve gittiğimde bi konu bulup onunla ilgili belgesel izlemek ya da bir şeyler okumak istiyorum. Siz mesela en son neyi araştırdınız? Sporla zerre alakam yok. Tarihte 2.dünya savaşı hakkında çok bir bilgim yoktur. Tarihle ilgili bir şeyler izleyebilirim mesela. Sanat da olabilir. Dediğim gibi çok geniş, saçma bir soru oldu ama o kadar eksik olduğum konu var ki, ben seçemiyorum. Siz bir şeyler söylerseniz onları sırasıyla hallederim diye düşündüm.

Şimdiden teşekkürler.


 
madde ve enerjinin mikro seviyede yapılarını. quarkın ve karşı quarkın ne olduğu, hangi durumda birleşerek ne oluşturduğunu, genel görelik kuramından ayrışan yönlerini ve genişleyen evrene nasıl etki ettiklerini.


  • rygard  (23.02.16 20:42:11) 
Sinestezi konusunu araştır. Benim çok ilgimi çekmişti. Hakkında yapılmış belgesel var mı bilmiyorum.


  • rahvanatlargibi  (23.02.16 20:42:12) 
Şımarıklık yapıyosun demeyin ama:

Sinestezi ile ilgili bir panele katılmıştım. Pek içimi açmamıştı açıkçası. :(

Belirtmeyi unutmuşum fen (o dediğiniz fen mi oluyor fizik mi oluyor bilim mi oluyor onu bile bilmiyorum) de hiç ilgi çekici değil benim için.

Daha çok böyle sosyolojik şeyler olsa mesela. <3
  • okuyamıyom ben ya  (23.02.16 20:45:15) 
Ben kendi ilgi alanlarımı yazayım daha doğrusu araştırmaktan zevk aldığım şeyleri.
Titanic'le ilgili milyonlarca şey araştırdım. Neden battı, nasıl battı, neler yaşandı. Şu an ne durumda.
Ertuğrul Fırkateyni'ni araştırabilirsiniz. O da çok güzel olur.
Ben Osmanlı Tarihi'ne meraklıyım biraz. Ama daha çok kültürlerine. Yaşam tarzlarına, hayat hikayelerine. Neye nasıl tepki verirlermiş, nasıl yaşarlarmış falan.
Mimar Sinan'ın eserleriyle ilgili çok güzel belgeseller var ona bakılabilir.
Biraz dindarsanız Talha Uğurluel'in sunduğu Tarihin İzinde izlenebilir. Sanat Tarihçisi'dir ama fazlaca Osmanlı sevdalısı ve çok dindar. Osmanlı'nın kötü yanlarını bile çok güzel anlatır. Aşık olursunuz, kötü yanlarını pek anlatmaz ama çok güzel hikayeler biliyor :)
Topkapı Sarayı belgeseli falan izleyebilirsiniz. İlgi duyuyorsanız.

Ben en çok bunlar hakkında şeylere bakıyorum..
  • matilda  (23.02.16 20:45:29) 
İkinci Dünya Savaşı hakkında bilgilenmek istiyorsan,

apocalypse the second world war belgesel serisini izleyebilirsin, oldukça güzeldir.
  • arkburak  (23.02.16 20:53:09) 
calculus öğrenebilirsin. mit'nin videoları var.


  • rakicandir  (23.02.16 20:56:00) 
evrim olabilir


  • zimbirik  (23.02.16 20:58:11) 
çerez niyetine şu twitter hesaplarını takip edebilirsin. mutlaka ilgini çekecek konulara denk geleceksin diye düşünüyorum.

halil babili : twitter.com
kültüristan : twitter.com
Ozan Barselonevî : twitter.com
Selçuk Uygur : twitter.com

ek: şunu gördüğümden beri aklımdan çıkmıyor : twitter.com
  • raif_efendi  (23.02.16 21:26:50 ~ 21:42:38) 
@acediac Stephen Hawking - Zamanın Kısa Tarihi; Çok sade bir dille anlatılmış, ön şart olarak bir dizi kitabı okuma gerekliliği öne sürmeyen, denklemlere boğmayan ve gayet akıcı ilerleyen bir kitap.


  • rygard  (23.02.16 21:58:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.