[]

bu japonlar niye sürekli maske takıyorlar?

?




 
Geçenlerde debe olan bir entry de anlatıldı. Her köşede bir 31ci varmış, milletin yüzüne baka baka, cinsel mastürbasyon yapıyorlarmış, aman suratıma attırmasınlar, ağzıma meni kaçmasın diye maske takıyormuş herkes. Evet.


  • hasmetizm 2046  (23.02.16 19:47:01) 
Hava kirliliği değil yahu. Hafif hasta olur gibi hissettiklerinde, hasta olduklarında başkalarına bulaştırmamak için ya da grip salgını falan varken kullanıyorlar. En yaygın sebebi hastalık. O kadar yaygın ki hiçbir şekilde garipsenmiyor da. Havalar biraz soğuduğunda palto giyer gibi maske takmaya başlıyor insanlar.


  • sesee  (23.02.16 20:24:49) 
Hastalar takıyor hocam.


  • norek  (23.02.16 21:13:50) 
Ne hava kirliliği ne de bulaştırma korkusu. Tamamen hastalık kapma korkusundan takılıyorlar


  • placebo z  (23.02.16 21:36:25) 
Placebo z +1

Japonyada bir metroda agzini tamamen kapatip oksurseniz bile insanlar resmen oldurecek gibi bakiyor, hemen etrafindan gotum gotum uzaklasiyorlar.

Ben de hasta ilk metro deneyimimden sonra direkt maske alip dolasmaya baslamistim. Insanlar benden kacmamaya baslamislardi.
  • kuehles blondes  (24.02.16 01:16:31) 
artik olay sadece hastalik degil biraz da moda halini almaya baslamis durumda Japonya'da. Kulaklari kepce olanlara ozel, burnu kapatacak-gizleyecek sekilde, pembeli islemeli ve dahi saca tokali tutturmali vs maskeler var. Japon arkadaslarimin cogu hijyenik gorunmek istedikleri icin ve (kizlar icin ) makyaj yapmadan disari cikmayi saglayan koruyucu bir aparat olarak gorunuyor. Daha yasli olanlarin soylediklerine gore 2000li yillarin basinda su an Cin'de gorulen hava kirliligi kadar olmasa da gunluk hayatta cok da hissedilemeyeck sekilde havada endustriyel kirlilik bas gostermis ( Shizuoka dedikleri cevrede) ve haberlerde maske kullanimi onerilmis. Ondan sonra gunluk yasamin bir parcasi haline gelmis bu maskeler ve sars, domuz gribi vs gibi hastaliklarin cikmasi ile cilgin sekilde gunluk hayatin parcasi oluyor. Bu konu herkesin merak ettigi bir sey oldugu icin benim de ilgimi cezbetmisti :) (japonya'dan bildiriyorum)


  • kunoki  (24.02.16 10:00:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.