[]

kira beyannamesi

Selam sevgili hesap uzmanları,


Tapusu babamın üzerine olan, ancak kirasını benim aldığım bir konut var. 2014 yılında toplam kira geliri 3300 liranın altında olduğu için beyanname vermedim. Ancak 2015 yılında toplam 7000 lira kira geliri elde ettim. 3600 liralık istisna sınırını aştığı için beyanname vermem gerekiyor.

sorularım şunlar:

1- kendim de farklı bir şehirde kirada oturuyorum, yani aldığım kira ile kendi kiramı ödüyorum. bu durumda "gerçek gider" seçeneğini seçip bu tutarı düşmem gerekiyor değil mi?

2- aynı zamanda devlet memuruyum, yıllık brüt kazancım istisna için üst sınır olan 97bin tl'yi aşıyor. devlet memurunun maaşı ücret geliri olarak kabul ediliyor mu? ediliyorsa bu durumda 3600 liralık istisnadan yararlanamıyorum değil mi?

çok teşekkür ederim şimdiden

 
eğer daha önceki yıllarda götürü usulde gider yöntemi seçildiyse bu yöntemden ilerleyen iki yılda vazgeçilemez. bu durumda indirim yapamazsınız. ancak daha önceki yıllarda gerçek gider yöntemi seçildiyse kendi ödediğiniz kirayı gider olarak yazabilirsiniz. hatta yüzde 2 oranında amortisman bile ayırabilirsiniz .
ikinci soruya gelince gvk md 21 uyarınca ücret geliri beyan edilip edilmediğine bakılmaksızın 97000 toplamına dahil edilir. bu sebeple istisnadan yararlanamazsınız

  • dreamsandcolours  (23.02.16 17:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.