[]

bu işte bi hikmet var mı?

selam dostlar, sözlükçülerin basından gecen doga ustu olaylar minvalinde bi soru sorcam. aslında doga ustu degil, doga içi oldu.

bi akrabamız havaların cok soguk ve karlı oldugu bi dönem ani bi rahatsızlık geçiriyor, yogun bakıma dusuyor. bu arada karısı dahil bütün ailesi şehir dışında, tabi haberi alıp hemen bulundugu sehre gidiyorlar. günlerce bilinçsiz yattıktan sonra yüzde 1 verilen ihtimal gerçekleşiyor ve gözlerini açıyor. bu arada cocuklarını goruyor. hersey cok guzel kurtuldu derken, ani bi enfeksiyon geçiriyor 2 gun içinde kaybediyoruz. cenaze köye götürülecek ama bu soguk memlekette son 60 yılın en sıcak havası yasanıyor cenaze gunu ve sonraki 3 gun boyunca. ben ister istemez Allah'ın sevgili kulu diye bir dusunceye kapıldım. ne dersiniz?


 
Bu tarz şeylere inanmam ama benzer durumlar başıma geldi 2 defa. Biri büyükbabamda, diğeri amcamda. Halamlar, amcamlar falan bütün kardeşler yıllar sonra ilk kez bir araya geldiler kuzenin düğününde. Hasret giderdiler falan. Sapasağlam, turp gibi adam 2 ay sonra kalp krizinden vefat etti.

Amcam da kanserdi. Oğlu yurtdışındaydı, kızı da başka şehirde üniversitedeydi. 2 gün yoğun bakımda kaldı amcam. Kuzenler yanına gelince onları gördü ve birkaç saat sonra vefat etti.
  • himmet dayi  (23.02.16 14:36:56 ~ 14:37:19) 
Acikcasi ilahi acidan bakarsak ben aksine, ironik derim. Soguktan öldü, simdi sicakta defnediyoruz, bosuna öldü gitti der gibi.

Ama normalde bunlar senin basindan gecse ne düsünürdün dersen, aklima ölüm kalim degil, ya düne bak soguga bak bi de su sicaga bak. Iklimler degisiyor dünyanin düzeninin icine ettik diye düsünürüm. Diger hikmet su bu aklima gelmez.
  • aynadakiyabanci  (23.02.16 14:39:56) 
adam asıl hastalığından kurtuluyor, sonra gidiyor basit bir enfeksiyon yüzünden pat diye ölüyor. bence durum tam tersi, şanssızmış. ne açıdan baktığına bağlı.


  • sir gawain  (23.02.16 14:42:30 ~ 14:44:43) 
bunların tümü dünyayı ben merkezli düşünmekle ilgili şeyler. hayatta sadece kendin varmışsın,olan herşey senin etrafında oluyor gibi düşünürsen herşeyden bir anlam çıkar.


  • dahili meddah  (23.02.16 14:53:53) 
herşey normal. ihtimal dahilinde olayların sıralaması. herhangi bir şekilde olabilirdi. doğaüstü birşey yok.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.02.16 14:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.