[]

alerji iyileşir mi?

daha önce türkiyede devlet hastanesinde "hiçbir test yapılmadan" toz alerjisi teşhisi kondu. haklı olma ihtimalleri yok değil. almanyada hastanede test yaptırmak istiyorum net emin olmak için. sormak istediğim; çeşitli tedavi yöntemleriyle alerjiyi iyileştirmek ve kurtulmak mümkün müdür? yoksa ömür boyu ilaç kullanıp burun akıntımı durduracak mıyım?




 
levmont mu verdiler ilaç olarak?


  • dedimmidemedimmi  (23.02.16 13:29:33) 
desensibilierung denenebilir.


  • fayfim  (23.02.16 13:32:00) 
3-4 senedir başıma bela olan alerji bu sene daha iyi. ilaç kullanmaya bir süre ara verdim. arada hapşuruyorum burnum da akıyor ama dr a gittiğimde dr alerjiyi yenmişsin gibi bişi dedi. valla çok inandırıcı bulmadım ama iyiyim.


  • omonia  (23.02.16 13:41:35) 
alerji çeşidine bağlı olmakla birlikte aşı tedavisiyle kurtulmak mümkün.


  • cekilmis gayfe  (23.02.16 14:06:54) 
6 sene aşı oldum çocukken , tamamen geçti allerjim


  • lilidance  (23.02.16 14:47:28) 
zyxal bi de bi tane daha ilaç verdi. zyxal alınca burnum duruyor ama ötekini alınca direkt zombiye bağlıyorum. inanılmaz ağır ben hiç akşam 8de uyuduğumu hatırlamıyorum bu ilacı kullandığım günler hariç.

aşı olunca burun akıntısı hapşurma vs duruyor mu peki? yani tamam türüne göre bikaç seneye tamamen geçiyor ama aşıyı olduktan sonra atıyorum 1 ay boyunca işe yarıyor mu mesela?
  • KidLazer  (23.02.16 15:12:53) 
25 yıldır alerjim var ve hayır geçmiyor. yani en azından benimki geçmedi. şöyle ki; ailenin gen çöplüğü olmamdan mütevellit doğuştan ev tozu, sokak tozu, kedi tüyü ve bir çeşit peynire alerjim var. bunlar arasında en sıkıntılı olduğum toz alerjisi. ikisi lokal, bir tanesi genel anestezili olmak üzere 3 operasyon geçirdim. ancak kurtulamadım daha sonra doktorumun tavsiyesi üzerine (tam adını hatırlamıyorum, hatırlarsam mutlaka yazarım) kişiye özel yapılan alerji aşılarına başladım.dil altından alınanlardan hani çocukken dil altına damla damlatılırdı ya bildin mi. neyse bunun için önce test yaptırdım test sonuçlarım fransaya gönderildi(türkiyede o ilaç yok) sonrasında, soğuk zincirle ilaçlar geldi(3 ayda bir yenisi geliyor) ve bir çizelge ile kullanmaya başladım. doktorum bu tedavinin en az 3 en fazla 5 yıl sürmesi gerektiğini ve kesin çözümü olacağı konusunda bir garantisi olmadığını söyledi. ilaçlar alerjim olan maddelere karşı bağışıklık geliştirmem içindi yani bildiğimiz aşı mantığı. ha bu arada ilaçları nereye giderseniz soğuk olarak muhafaza edip her gün kullanmanız lazım. bir gün bile almazsanız start kürüne geri dönüyorsunuz.(1. gün 1 damla, atıyorum 10. gün 22 damla gibi bir kullanım dozu vardı). derken bu çok pahalı ve zorlu tedaviyi 3. yıl sonunda bir etkisini görmediğim için bıraktım. şu an peçete ve selüloz sanayisine desteğimi esirgemiyorum diyebilirim. ha şöyle bir gelişme var bazı önlemler alarak eskiye nazaran daha rahatım hatta fark edilir derecede azaldı alerjim. önlemler;

- yattığınız odada, halı, kitap, yün malzeme daha doğrusu toz tutan malzemeler kesinlikle olmayacak.
- yastık ve nevresiminiz 60 derece sıcaklığın üstünde yıkananabilen anti alerjik malzemeden yapılmış olacak.
- özellikle klimalı ortamlardan uzak durmaya çalışın, araç kliması vs. düzenli temizliğini yaptırın,
- kesinlikle toz temizliğini siz yapmayın,
- kendinize ve evdekilere bir iyilik yapıp anti alerjik güçlü vakum (süpürge değil) makinası alın ve onu kullanın.
- özellikle ayakkabılarınızı kapalı dolaplarda muhafaza edin, dış giyim (mont, kaban, ceket vs.) elbisenizi(?) uyuduğunuz odada bulundurmayın.
- havada toz olduğunu (toz fırtınası, toz bulutu kaynaklı) anladığınızda mutlaka maske kullanın.

gibi önlemlerle ilerlemesini durdurabilir ve azda olsa rahatlarsınız.

ay inşallah tıp biraz daha gelişirse bende burnumu aldırıcam ama kısmet tabi.
  • mohito  (23.02.16 15:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.