[]

Dil Okulu İçin San Diego mu New York mu ?

Yaklaşık 5 ay sonra dil okulu için Amarikaya gideceğim. Bütçem yaklaşık 9000 Usd.
Bu para bana tahmini 3 ay yetecek oralarda. Ben ise gitmişken minimum 6 ay kalmak istiyorum.
Kaçak göçek bir iş bulup kalma süremi uzatmak istiyorum.
İstanbulun metrobüsünden minibüsünde hay huyundan bunalan bünyeme San Diego'nun iyi geleceğini düşünerek uygun da bir okul bulduğum için oraya niyetlenmiştim fakat oradaki iş imkanlarının sıkıntılı olduğuna dair oraya daha önce giden bir çok arkadaşımdan uyarı aldım.
New york'u düşünmeye başladım iş fırsatlarının daha çok olduğunu düşünerek.
Siz olsaydınız ne yapardınız.
Karar vermek için az bir sürem kaldı. Üçüncü bir makul seçeneğe açığım.

 
ny san diegodan daha pahalı. ayrıca şunu göz önünde bulundur: iş olanağı ile nüfusun oranı. ever NY megakent olduğundan iş imkanı daha çok ama aynı şekilde nüfus ve dolayısıyla rakibin de çok. öte yandan NY çok bunaltıcı bir şehir. gökdelenler şehrin iklimini değiştirmiş durumda. yaz vakti ny sokaklarında astım ve kalp hastalarının gezmesi ciddi anlamda risk. inanılmaz boğuk ve kalabalık.. o yüzden ben SD diyorum. en olmadı pedicab yaparsın :P ha bu arada NY'ta 9k sana 2 ay anca yeter. örnek veriyorum: ohio'da 6.75e aldığım sigaraya NY'ta 13 dolar vermiştim.


  • KidLazer  (23.02.16 13:06:20) 
Ekonomi açısından San Diego derim.


  • lcha  (23.02.16 13:06:20) 
Ben Work & Travel ile Texas'a (San Antonio) gitmiştim ve aşırı memnun kalmıştım.
Hem iş olanakları, hem de insanlar efsoydu.

NY'ta yaşayan bir iki kişiyle konuşmanı aşırı tavsiye ederim. İnsanlar biraz agresif ve güvenilmez diye duyuyorum sürekli. İş için gittiğimde birkaç kez uzun süre kaldığım Şikago için de NY ile benzer şeyleri söyleyebilirim.
  • tavukbanalop  (23.02.16 13:15:48) 
new York'a mutlaka 1-2 hafta ayır ama dil okulu için san Diego. gerçi daha ziyade İspanyolca konuşulan bir yer ama ny çok fazla ve zor gelir.


  • tiny penny  (23.02.16 16:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.