[]

Diş kaplaması tavsiye edilmiyor mu artık?

Valide 60 yaşında ve gittiği dişçi bunun dişine 7 tane kaplama yapmak istemiş. ölcü almış dişleri falan kesmiş. ben de şimdi araştırdım, bayaa kötüleyenler olmuş. nedir bu işin aslı? kaplama gereksiz bir şey mi? hadi parasını geçtim annemim sağlığı hepsinden önemli. nasıl geri döneceğiz ki bu yanlıştan?




 
niye kötü olsun ki? hatta ben de geçende dişçiye gittim o da kaplama önerdi. 2 tane yaptırıcam bir iki aya. bunun alternatifi implant bildiğim kadarıyla. ama çok pahalı bir şey. kaplamada dişleri küçültüp üzerine kaplama geçiriliyor, implantta dişler komple çekilip yapay diş vidalanıyor.


  • sir gawain  (23.02.16 09:59:08 ~ 10:00:19) 
Annem 20 yıla yakın kullandı kaplamalarını. Valla çok memnundu ve güzel görünüyordu. Porselen kaplamaydı hatta.

Şimdi takma diş takıyor (piii yaşlandı) ve mutsuz, kaplamalarını özlüyor :)
  • lcha  (23.02.16 10:26:24) 
Hiçbir problemi olmayan sağlıklı dişleri kesip üstüne yapay bir diş takmak tabii ki mantıklı değil. Yani bir problem çıkarmaması, bunun iyi bir yöntem olduğu anlamına gelmiyor. Bunun durduk yere sağlıklı elini kesip koluna da el protezi takmaktan bir farkı yok teknik olarak. Onu da sorunsuz bir şekilde kullanırsın ama en nihayetinde protez bir el. Bir de böyle düşün.


  • angelus  (23.02.16 11:36:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.