[]

aklınıza gelip sonradan başkaları tarafından gerçekleştirilen fikirler

aklınıza gelip sonradan başkaları tarafından gerçekleştirilen büyük fikirler nelerdir?

Mesela bu manyetik ray üzerinde giden MAGLEV sistemini 96 yılında herhangi bir sistemden haberim olmadan düşünmüş hatta tasarlamış idim, bir kaç yıl sonra gerçekleştirdiler.
(burdan manyetik sistem radyasyon yayar diyen embesil arkadasıma selamlarımı gönderiyorum)

sizden naber?

 
oha bi dünya şey var

bitaksi, über, google flu search, durex'in seks ölçer app'i başta olmak üzere bir sürü ıvır zıvır fikir sonradan yapıldı ve çok sevindim asdfg
  • roket adam  (22.02.16 22:26:10) 
ben aklıma gelen fikirleri de, uygulayıp başarılı olduğum fikirleri de, inandığım ama henüz zaman bulamadığım fikirleri de ki hepsi ticari fikirlerdir; zaten çevremde o potansiyeli gördüğüm herkesle paylaşıyorum. gerçi en potansiyelli insanlar bile memur zihniyetli korkaklar olduğu için pek işe yaramıyor ama kendi kuşağımdan çok insanı iş sahibi yapmışımdır. fikirlerim her zaman parlak ama onları birine anlatma isteği duymam için o insanda bir ışık görmem lazım.


  • a r a m i s  (22.02.16 22:29:34) 
unicycle olmasi lazim. uniler arasi bisiklet kulubu. bir uni ile konusup, fikir alisverisi yapilmisti sonra kendileri yapmis gibi anlattilar.

piyasadaki bilinir dergiler (isim belirtmiyorum) bazilarini turkiye'ye gore uyarlayip, basiyorlar.

korkak ya da inatla tek acidan bakan insanlara bu tarz muhabbetler yapmamak lazim. bizim insanimiz uretim odakli nereden basliyor ? bunu sormak gerek.
  • evimin paspasi  (22.02.16 22:56:32) 
2 sene once istanbul beylikduzu'nde david people cafe acalim tutar o konsept demistim.

3 4 ay once acti adam iyi de is yapiyor gordugum kadariyla.

Bir de Toplanzi tee seneler once benim aklima gelmisti lan. Hatta ince detaylarini bile hazirlamistim.
  • brkylmz  (23.02.16 09:17:12) 
sene 2001, babam hisse senedi alıp satıyor. benim yaş 9, babamla konuşuyoruz. ekrandaki yeşil ve kırmızılara bakıp hesap yapıyorum devamlı. (sidekick gibiyim, süpergücüm hızlı hesap makinesi kullanmak ve akıldan hızlı işlem yapmak)

"şöyle görünmez bir alan olsa, her şey onun üzerinde yüzüyor olsa nasıl olur" gibi bir şeyler demişti. yine aynı zamanlar ışık hızıyla ilgili beyin fırtınası yaparken (garip bir aileyiz biz) "şimdi ağırlıktan dolayı ışık hızıyla bile gitsek lastik gibi uzuyoruz ya, geçici olarak ağırlığı kaldırıp başka bir şeye dönüştürsek nasıl olurdu acaba, uzay araçları daha hızlı gidebilir miydi?" filan demişti.

babam orta okul terk, belki okusa fizikçi filan olurdu :))

bundan birkaç sene sonra "internet of things" denilen naneyi gece rüyamda görmüştüm ama daha sonra internete bakınca "tüh, bunun fantezisini benden önce kurmuşlar, ben büyüyene kadar olur bu" diye üzülmüştüm.

2016 oldu,. oyun daha yeni başlıyor. elimde birkaç fikrimi dökümante ettiğim notlar da var, hala şansım var demek ki :)

bunların çoğu için sadece düşünmek yetmiyor tabi, sonrasında denemen gerekiyor. denesen bile sen başarısız olabilirsin, 5 yıl sonra başkası yapabilir. ben aklıma gelenleri yazdım.
  • hayirsiz  (23.02.16 09:37:56 ~ 09:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.