[]

Vize Başvursunu Aracı Kurumsuz Yapmak

Selamlar

Avusturya vizesine başvuracağız. vfsglobal ile başvuruda ücret 275 civarı oluyor. Aracı kurum olursa bu 2 katına çıkıyor nerdeyse. Aracı kurumun artısı nedir? Ayrıca banka hesabındaki hareketler ne kadar etkili oluyor bu vizede? ikimizde çalışan insanlarız.


 
hollanda konsolosluğu aracı kurumsuz kabul etmiyordu. Avusturya için de aynısı olabilir.
Konsolosluk açısından bakınca gidip konsoloslukta kalabalık yapmayın diye aracı kurumla anlaşıyorlar.Arayıp sormanızda yarar var.
Ben başvuruda bulunduğum gün hesabıma 5 bin tl yatırıp öyle gitmiştim. Yani geçmişe dönük hareketler o kadar içaçıcı değildi.Sadece o anda yüksek para vardı ve sorun olmadı.
  • nuevo  (22.02.16 14:14:33 ~ 14:16:52) 
şöyle bir şey,
evraklarınızda bir sorun falan varsa, aracı kurum evrakları sizden aldığı anda söylüyor ve yardımcı oluyor. konsolosluk, kontrolü sadece onay aşamasında yapıyor, sizi çağırıyor bu eksik diyor, onu alıyorsunuz, sonra bu da eksikmiş diyor. uğraşıp duruyorsunuz yani.

hiç konsolosluktan almadım, yanlış yönlendirme olmasın ama aracı kurumlara yaptığım başvurudan takriben 2-3 iş günü içinde vizeli pasaportumu teslim aldım şimdiye kadar. belki biraz daha hızlılar.

hesap konusunda da, hesaptaki tutardan çok hareketleri önemsiyorlar. yani burada aktif bir mali hayatınızın olması falan filan. en azından belçika için böyleydi bende. hesap başı 3000-4000 olması yeterli.
  • uuth  (22.02.16 14:30:25) 
maaş hesabınıza ait -düzenli yatan parayı görmek için- geriye dönük 3 aylık döküm göstermeniz önemlidir. ben bir de bir diğer hesapta ortalama 5bin tl gösterdim son bir kaç başvurumda. bu parayı da 3 aylık dökümde görünecek kadar önceden yatırıyorum.

tutar konusunda, bazı ülkelerin vize için istenen belgeler listesinde yazıyor, örneğin bulgaristan. atıyorum 'günlük min. 30 euro olmak üzere, kalacağınız gün sayısı ile çarpıldığında çıkan miktarda bir para hesapta olmalıdır' diye. özel bişey belirtmemişlerse, günümüz şartlarında şengen ülkeleri için 5bin iyidir.
  • manuel mandalina  (22.02.16 15:04:20 ~ 15:05:33) 
vfsglobal'den avusturya, ispanya ve fransa vizeleri aldik esime. internet sitelerinde acik acik hangi belgeler istendigi yaziyor. kendinize bir kontrol listesi yapin, bu belgeleri 1 tane bile atlamadan toparlayin, banka hesabinda da hareketlerden ziyade en son yer alan paraya bakiyorlar. hatta hangisi oldugunu hatirlamiyorum ama bir tanesinde "kalinacak gun basina bilmemkac euro" gibisinden bir ifade bile vardi. 3-5 gunluk bir tatil icin 3000-5000 arasi paranin hesabinizda oldugu bir anda hesap dokumu alsaniz yeter zannederim.

araci kurumun bir artisi oldugunu dusunmuyorum. nuevo'nun soyledigi hollanda'nin istedigi araci kurum vfsglobal oluyor zaten. dogrudan basvurun, problem cikmaz. ama en basta dedigim gibi web sayfalarinda ayrintili evrak listesi var, sektirmeden hepsini toparlayin, (bazilarinda otel rezervasyonu gerekmiyor diyor ama siz yine de otel rezervasyonu goturun, en sonuncu da bizden istediler)
  • co2s2  (22.02.16 15:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.