[]

Bitmek bilmeyen migren çilesi

Yaklaşık 4-5 yıldır migrenim var (sanırım). Önce mide bulantısı 1 saat kadar sonra da alın bölgemde ve göz çevremde şiddetli ağrılar başlıyor. Ve mide bulantısıyla beraber beni tüm gün mahvediyor. Son zamanlarda iyice sıklaştı bu ağrılar ve gündelik yaşantımı etkilemeye başladı. Öncelikle bu migren rahatsızlığı nasıl teşhis ediliyor? Sadece semptomlara göre mi tanı koyuluyor yoksa doktora gitsem tomogrofi/mr tarzı bir istem yapar mı?

İkincisi ağrı kesici içmeyi çok sevmiyorum. Bu meretle nasıl başa çıkabilirim?


 
kapkaranlık ve sessiz bir ortamda yatıp uyumaya çalışmak. ağrı kesiciyi de sevmek lazım biraz tabi.


  • ayrıl coco  (21.02.16 20:57:23) 
kantaron yagi ile masaj iyi gelihor diye okumustum sozlukte


  • partizan  (21.02.16 21:00:26) 
Eskiden uyumak iyi gelirdi fakat artık etki etmiyor malesef.


  • trulymadlydeeply  (21.02.16 21:06:10) 
Kendimde migrenden suphelendigim icin arastirmistim.o agri kesicileri icmemek gerekiyormus.agrinin seklini degistiriyor zarar veriyormus.migrene ozel ilaclar kullanmak lazimmis.
Migren icin soguk bantlar var onlardan denedim ben hafifletti oldukca.ya da naneli mentollu viks gibi bi sey surup masaj yapabilirsin basina

  • aquarium  (21.02.16 21:33:56) 
migrenin yüzde yüz bir teşhisi yok ama belirtilerden ve tomografiden bir sonuca ulaşılıyor. ışığa duyarlılık, bir noktada sabit ağrıdan başlayıp bütün kafatasındaki sallanan bir ağrıya dönüşen ağrı, bulantı. bu meretle tedavisiz başa çıkma durumu yok. sadece normal doğum yapan kadınlarda bir beş yıl kadar geçiyor sonra da eskisinden zayıf olarak geri dönüyor. migrenin sayısız ilacı var ama çoğu atakların azalması seyrekleşmesi için kullanılan sakinleştiriciler ve kırk gün kadar kullanmayı gerektiriyor ve insanın gündelik hayatını etkiliyor. ama bu ilaçları kullanmadan da atak başlar başlamaz ilk on dk içinde dilde emilerek kullanıldığında atağı yine on dk içinde kesen ve hafif mide yanması ve geçici uyku isteği dışında bir yan etkisi olmayan maxalt adında çok etkili bir ilacı var. migren yaşayan bütün tanıdıklarıma önerdiğim ve yanlarında taşıdıkları, eyvah migren başlıyor dedikleri anda alıp yedi sekiz saatlik eziyeti onbeş dakikada halletmelerini sağlayan bir ilaç. akupunkturdan şifalı ilaçlara kadar sayısız yöntemin etkisi yüzde on civarında oluyor.
yeni bulunan ve bilinen tüm tedavilerden daha etkili bir yöntem daha var. nerede yaptırıldığına googledan ulaşabilirsin. kaş kaldırma estetiği yaptıranların migreninin kaybolduğu keşfedildi ve orada neyin bunu iyileştirdiği belirlendi ve şimdi bazı merkezlerde o estetik operasyonun sadece migrene iyi gelen kısmı uygulanıp migren tedavi ediliyor. iyileşme oranı yüzde seksen.
bir başka yol da ozon tedavisi.
  • a r a m i s  (21.02.16 21:44:25) 
çin yağı da iyi geliyor ama bende krem olanı işe yaramıştı, sıvı olanı değil. onun dışında ben parol içip uyuyorum migrenim olduğumda. daha güçlü bile olsa başka ağrı kesici kesmiyor. siz de size en iyi gelen ağrı kesiciyi bulmalısınız ama sakın en güçlülerinden başlamayın denemeye.


  • rivulet  (21.02.16 21:48:47) 
migren tanısı genellikle belirtilerden yola çıkarak ve olası diğer agrı sebeplerinin elenmesiyle konuluyor. Nörolojiye gittiğinde öncelikle agrıya sebep olacak beyin kaynaklı sorunları elemek için MR çekebilirler. Sonrasında beyin damarlarında bir anormallik var mı diye transkraniyal ultrason yapılabiliyor, bana yapmışlardı. Genelde bunları yapmadan önce belirtilere bakarak tanıyı koymuş oluyor doktor ama yine de diğer etkenleri elemek için bu tetkiklerin de yapılması gerekebiliyor. Agrıya gelince, 3lü 6 lı kutularda satılan migren ilaçlarını birkaç kriz anında kullandım ama yan etkileri migren agrısından daha rahatsız edici olduğu için artık kullanmıyorum. Bir dahaki krizde acile gitmeyi deneyeceğim, bakalım fayda edecek mi. Bunun dışında karanlık sessiz yerde yatmak herkesce bilinen yöntemdir. Bende migrenle beraber görme kaybı da olduğu için bir ara göz doktoruna da gidip agrı anında gözümdeki basıncı azaltacak bir tedavi var mı ögreneceğim. Görsel sorunların varsa sen de deneyebilirsin.


  • curukturpkokusu  (21.02.16 23:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.