[]

Bir Restorana Neden Girmezsiniz?

Selamlar.

Hani bir şey olur, karnıniz actir ancak o restorana girmek istemeZsiniz. Işığı , boşluğu içerdeki bir şey sizi rahatsız eder. Vardır böyle mekanlar.

Siz bir restorana neden girmezsiniz?

 
Floresan


  • artcilly  (21.02.16 15:36:21) 
Koku, garsonun tipi/davranisi/kiyafeti
Ve isik. Florasan lambaliysa asla girmem.

Dis cam pisse (her gun silincek hali yok tabi, bahsettigim asiri rahatsiz edici pislik cam) o zaman da girmem :d
  • kuehles blondes  (21.02.16 15:36:42) 
yeşil sarı tabela, kapı önünde sigara içen personel, kumaş kaplama pis sandalyeler ve içerinin aşırı boş olması benim için geçerli sebeplerdir :)


  • koskoca kirpi  (21.02.16 15:39:04) 
Kapı önünde gözlerini üzerime dikmiş ve beni bekleyen garson, metal bacaklı pis minderli sandalyeler.


  • megalomaniac  (21.02.16 15:43:47) 
mekan sahibi restoranın en sote yerine oturmuş milleti kesiyorsa girmem.


  • dedim dedim de kime dedim  (21.02.16 15:49:06) 
bir gün erzurum un en meşhur tavuk dönercisine girmek üzereyken garson-komi neyse onun sandviç ekmeğini yere düşürüp hiçbir şey olmamış gibi yerine koyduğunu gördüm. üstelik kasanın önünde. bir daha da gitmem... ama millet pek iplememiş ki gidiyor.

yine bir gün erzurum un en meşhur kır pidecilerinden -sanırım en meşhuru- birinden çıkan adamın elindeki tepsi dolusu hamur işine epey bir salyasının aktığını gördüm. "hamuğa koyim." deyip işine devam etti. oraya da gitmem daha. aynı yerde pidenin içinden hayvan gibi naylon da çıkmıştı ve iplenmemişti.

yine erzurum un merkezinde bir restoran da salatadan sümüklü böcek ve lahmaçunun arkasından bir tomar tüy yumağı çıkmıştı. adam baya özür diledi.

eskişehirde de şu bit pazarının ordaki çorbacılardan birinde adamın tükürüğüyle tuzluğu sildiğini gördüm. -tam emin değilim bundan-

daha da gitmem böyle yerlere.
  • ya ben lan neyse  (21.02.16 15:55:07) 
içi boş restorana girmem


  • la noix  (21.02.16 15:59:26) 
Kolay kolay yemek seçmem, acıkınca her şeyi yiyebilirim, her yere de girebilirim ama beni bu konuda alıkoyan en net şey çalışanların tutumudur, saygısıdır, hizmetidir. bunu hissedemezsem bir daha gitmem, batsınlar.


  • va  (21.02.16 16:07:53) 
yani adinda restoran varsa girmemek benim icin yeterli.
verilen tutarla, yenilen içilenin degeri hiç bir zaman birbirini tutmaz.
nezih mekan(!)

çorbacılar,işkembeciler, dönerciler,kebapçılar & kokoreçcilere selam olsun.
  • 1adam  (21.02.16 16:15:24) 
erkek arkadaşım için aşçının sigara içiyor olması. ikimiz için de mekanın pis olması. benim için bir de içerinin boş olmasını söyleyebilirim.


  • kakao  (21.02.16 16:17:39) 
Koku ve pislik varsa girmem. Bizim mahallede bir pideci vardı, abim bir akşam ona gitmiş. Adam da abimi yakın görüp muhabbete başlamış. Adam "Müşteriler şikayet ediyor böcek var diye. E, un olan yerde tabii böcek olur, böcek olmayan fırın, pideci olmaz ki. İstisnasız hepsinin un deposunda var" demiş. Abim pideleri aldığı gibi bir çöpe atıp başka bir yere gitmiş.

Garsonun davranışlarından rahatsız olabilirim. Akşamları bazen iş çıkışı gittiğimiz bir yer vardı. Kedisi çok olan bir mahalle ve gelenler kedileri kucağa alıyorlar. Garsonlardan biri kediyi ayağıyla kovaladı diye bir arkadaşım iki yıldır oraya girmiyor, ki garson orada hala duruyor mu, durmuyor mu bilmiyorum bile.

Çok basit bir şey aslında ama ortamda karolar varsa ve karoların arasındaki beyaz derzler kalkmışsa, çok sayıdaki yer farklı renkte sırıtıyorsa, o yer bakımsız, özensiz izlenimi veriyor. Girmem diyemem ama birçok insanın böyle küçük ayrıntılara takılıp yemeği yemeden "Burası kalitesiz" dediğine şahit oldum. Gerçekten de bu tür ayrıntılar görüntüyü kalitesizleştiriyor.
  • aychovsky  (21.02.16 16:26:11) 
Beni bölge etkiler, mesela istanbulun bazı ilçelerinde oturup bir şey yeme ihtimalim çok düşüktür, hani şimdi foursquare zomato tavsiyesiyle falan idare edilebilir ama sadece bölge dahi etkiler.


  • atom karincanin torunu  (21.02.16 17:15:58) 
foursquaredeki yorumları kötüyse ve puanı düşükse girmem


  • ayrıl coco  (21.02.16 17:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.