[]

Ekran Kartı Şeysi

Selamlar Kattegatlılar!

Sorumu nasıl soracağımı tam bilemediğimden olanları anlatayım. Bir fikriniz varsa yazıverin size zahmet. Arkadaşımdan ücretsiz olarak laptop aldım. Yurtdışında yaşamaya başladım ve şimdilik bu laptop işimi görüyor. İnternete girebiliyorum, film izleyebiliyorum.

Ancak ilk başta CPU kullanımı çok yüksekti. Windows updateleri tamamlayarak, windows servisleri dışında kullanmadığım servisleri kapatarak bu sorunu çözdüm. Şimdi ekran kartıyla uğraşıyorum. Hearthstone oynarken ekran birden mavi, gri, siyah gibi renkle kaplanabiliyor. LOL oynarken team fightlarda görüntü kare kare oluyor (sanırım bu frame drop) ki bu makine ile Final Fantasy rahatça oynanıyordu.(Oyunu bilmeyenler için söyleyeyim ekran kartını zorlayan bir oyun sürekli ekranda animasyonlar vs görüyorsunuz)

Twitch.tv den yayın izlerken medium kalitede sorun yok ama high veya source a alınca frame drop yine yaşanıyor.

Bilgisayarın markası Dell. Dell'in sitesinden ekran kartı driverını indirdim kurdum ve bahsettiğim sorunlar "biraz" düzeldi. Önerebileceğiniz başka bir çözüm yolu var mı?

Saygılar,

Not : Ekran kartı bozuk olsa hiç çalışmaz gibi düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim.

 
Tam kestirememekle birlikte soyle bir durum var. Yeni laptoplarin bir cogu iki ekran karti ile geliyor. Pc, sizin kullandiginiz programa gore iki ekran karti arasinda tercih yapiyor. Bir sekilde harici ekran kartinizin; ki daha iyi olan oluyor bu; devreye girmedigini dusunuyorum. Onu arastirsaniz daha verimli olur gibi.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.02.16 15:10:30) 
Cevap için teşekkürler üstad. O halde dahili kartı bloke etmem gerekiyor doğru mu anladım?


  • Nocturne  (21.02.16 15:13:20) 
ekrana görüntü gelmesi kartın sorunsuz olduğunu göstermez. dell sitesinden ziyade ekran kartının modelini bulup kendi sitesinden en güncel driveri yüklemek gerekiyor. bu şekilde bir kontrol sağlamanız gerekicek. öncelikle tek çift ekran kartına sahip olup olmadıgınıza bakın. bilgisayarın ve ekran kartının tam modelini yazarsanız daha iyi olur.


  • atymaty  (21.02.16 16:27:38) 
Bilgisayar şudur ; Dell Studio XPS M1640.
Device Managerda tek kart gözüküyor o da Ati Mobility Radeon HD 3670. Şimdi amd nin sitesinden driveri indiriyorum ama Dell dekinin aynısı gibi.

Yönlendirmeler için teşekkür ederim. Başka tavsiye varsa makbule geçer.
  • Nocturne  (21.02.16 17:24:41) 
önceki driverları kaldırmadan yenisini kurarsanız sorun olabilir, drivercleaner ile öncekini kaldırın. forum.notebookreview.com TimeWriter nickli kişinin verdiği driverları deneyebilirsiniz. aynı şekilde nvidia driverlerini da programla kaldırıp temiz yükleme yapın.


  • ukde  (21.02.16 18:44:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.