[]

ya arkadaş ne 3d secure'müş

Daha demin mediamarkt'ın sitesinden 35 liralık bir ürün alalım dedik arkadaşla. 3d secure olmadan işlem yapmak istedim ve yaptım. Arkadaş bir ton tatava yaptı. Benim bildiğim kart verileri 128 bit(SSL) ile şifrelenip bankaya gönderiliyor. Dolayısıyla eğer birisi benim kart bilgilerimi çalacaksa bunu keylogger ile yapabilir ancak. Haksız mıyım ?




 
2 aqşamalı güvenlik her zaman daha iyidir. Aslında size değil firmaya risk bu 3d secure olmayan işlemlere itiraz edebilirsiniz.
Sizin için dezavantajı ise 3d secure olmayınca işlemin onaylanması daha uzun sürüyor.

  • nuka cola  (21.02.16 14:15:29) 
Kredi kartınızla sizin olmayan harcamaların sorumluluğu tamamıyla bankaya aittir


  • Frederick Co  (21.02.16 14:18:01) 
Bankada yazılımcı olarak çalışıyorum.

Emin ol avantajları dezavantajlarından daha fazla. Birçok insan kredi kartı numarasının ve CVC numarasının çalınmasının zor olduğunu düşünür. Ama alışveriş yaptığını sitelerden tutun (güvensiz olanlardan bahsediyorum), siz bu bilgileri girerken, etrafınızda bu bilgileri öğrenebilecek birçok insan ve bunun birçok yolu var.

O yüzden 3d secure mükemmel olmasa bile, yine de en iyilerinden biridir.

Ek olarak;

en.wikipedia.org
  • winston insani  (21.02.16 14:22:12) 
Bence arkadaşın haklı.

Bugün windows 10 denen nane bile tüm klavye inputlarını alıyor.
Google chorme desen arka planda her şeyine erişim istiyor.
Yüklediğin eklentiler ha keza.
Firefox desen yığınla eklenti var.

Verilerin 128 bit ssl ile şifrelense bile sadece karşıya gidene kadar şifreli gidiyor. Sen girdiğinde maalesef direkt kredi kartı bilgilerini giriyorsun ekrana.

3D Secure her zaman daha iyidir.
  • gkn  (21.02.16 14:24:43) 
ya 3d secure olunca da aynı veriler gidiyor zaten. Kullanıcı açısından ekstra bir risk yaratmıyor işlemi 3D secure ile yapmamak.


  • nuka cola  (21.02.16 14:29:21) 
İyi ama 3d secure yi pek çok site seçenek olarak sunuyor. Yani sizin bilgilerinizi ele geçiren birisi 3d secure siz olarak zaten alış veriş yapabiliyor.

Kaldı ki 3d secure en son aşamada ekrana geliyor, o kısımdan önce bilgileri girmiş oluyoruz, ne olacaksa o sırada olmuyor mu?

Bir arkadaş atladığım ince noktayı anlatabilir mi?


EKLEME: Kredi kartı üzerine sadece soyad yazılması bence daha güvenilir yapar.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (21.02.16 14:49:40 ~ 14:50:54) 
3d secure olmadan işlem yapmanın bir zararı yokki. zararı firmaya olur. siz gidip bu işlemi ben yapmadım derseniz iptal edilir ama 3d secure olursa o şans yok.

yani aslında 3d securesız işlem yapmak daha mantıklı. site düşünsün derdini.
  • lprytk  (21.02.16 15:32:15) 
3d secure kullanmamanın site için dezavantaj olduğundan emin değilim. Çünkü bütün e ticaret siteleri 3d secure "seçeneğini" sunmak zorundayken, kullanıp kullanmamak tüketiciye kalmış. O yüzden siteler kendilerini sağlama almadan böyle bir şeyi kabul etmezdi ya da tbb bu kadar basit bir şeyi kaçırıp kurumları mağdur edemezdi.

Kullanin canım, ne olacak. Sizin yararınıza hepsi.
  • piremses  (21.02.16 15:45:33 ~ 15:46:41) 
3d secure henüz zorunlu olmadığı için (zorunlu olsa bunu konuşuyor olmazdık herhalde) her eticaret sitesi eklemek istemiyor.

niye?

çünkü 3d ile işlem demek siparişi tamamlamak ek bir aşama demek, buraya gelene kadar müşterinin fikri değişebiliyor ve dönüşüm oranı (alışveriş yapanlar / toplam ziyaretçiler) düşüyor. yaptığınız alışveriş o kadar temassız olabilmeli ki "al" deyince alabilmelisiniz, şirketin amacı bu.

3d varsa her zaman 3d'yi tercih et.
  • hayirsiz  (21.02.16 15:50:54 ~ 15:52:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.