[]

select * fromdaki * noluyo?

sb. merak ettim.




 
başka şeylerde "hepsini" demek için * mı kullanıyoruz peki?


  • freetakilir  (21.02.16 13:26:24) 
baska seyler derken ?

select userid from x_table where Country = 'Turkiye' dersen ulkesi turkiye olanlarin sadece userid lerini getirir, select * dersen tum bilgilerini getirir.
  • fakyoras  (21.02.16 13:27:48) 
atıyorum herşeyi silmek istiyorum * mı kullanıcam?


  • freetakilir  (21.02.16 13:29:39) 
onun icin drop table yapsaniz olmaz mi ?


  • fakyoras  (21.02.16 13:33:20) 
hayır sadece seçimlerde kullanırsın *'ı.

düzeltme ve silme işlemlerinde seçimi select ile belirtemezsin.

silmek istiyorsan:

delete from TABLO where TABLOID='1' yazarsın.
düzeltmek istiyorsan

UPDATE TABLO SET SÜTUN1='2'

yazarsın.

yalnızca select'ten sonra "seçim yapmak istediğin alanlar" seçeneği gelir ve oraya isteğine göre sütun adı yazarsın. veya * koyarak tümünü seçersin.
  • tchuck  (21.02.16 13:35:19) 
anlıyorum tamam. bir ve birden fazla şey için virgüllü şekilde select bilmemne,bilmemne2 yazıp çekiyoruz tamamı için * diyoruz. basitmiş. bide avg min maxı biliyorum, sum ve count ne oluyor?


  • freetakilir  (21.02.16 13:39:52) 
sum toplamı, count kaç tane sonuç olduğunu söyler


  • masa penisi  (21.02.16 13:42:54) 
şurada seç ve çek mantığını anladım. www.w3schools.com şu kodu kullandım. SELECT CustomerName,Country FROM customers where Country = 'Germany';

şimdi sum count falan deneyeyim. zevkliymiş bu. başlarda zevkli heralde fdjldfj
  • freetakilir  (21.02.16 13:46:39) 
SELECT count(*) FROM Customers;
kaç tane müşteri var

SELECT sum(CustomerID) FROM Customers;
sadece sayı içeren CustomerID olduğu için onu kullandım, CustomerID değerlerinin toplamı.
  • masa penisi  (21.02.16 13:59:36) 
bu countun çalışma mantığı tablodaki satırları saymak sanırım?


  • freetakilir  (21.02.16 15:33:57 ~ 15:38:09) 
*'a wildcard denir. Günlük hayatta da kullanılır, "her şey, hepsi" anlamına gelir. Örneğin, kişi için "He's a wildcard from my perspective" deyince, "Bu kişinin olayını çözemedim, her şey olabilir, her türlü çıkabilir" anlamında kullanılır.

COUNT'lar, SUM'lar GROUP BY ile çok işe yararlar. Diyelim elinizde bir tablo var, satırlar müşteri no(mno), müşterinin alışveriş yaptığı tarih olsun ama sadece ay cinsinden yazsın (ay) (dolayısıyla bir ay için birden fazla veri olsun) ve üçüncü bir satırda da o tarihte ne kadar alışveriş yaptığı (alisveris) olsun. Siz de bir müşterinin, aylara göre kaç alışveriş yaptığını çekin. Burada verileri müşteri ve aya göre gruplayacağız. DOlayısıyla SELECT mno, ay, COUNT(*) FROM tablo GROUP BY (mno, ay) derseniz, oradaki *'ın anlamı "Group by'In içinde olan her şeye göre gruplandırarak satırları say" olur.
  • aychovsky  (21.02.16 16:33:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.