[]

budapeşte ve viyana ortalama günlük harcama

selamlar,

önümüzdeki günlerde eşimle yaklaşık 9 günlüğüne budapeşte-viyana gezisi yapacağız. budapeşte ve viyana için ortalama günlük ne kadar harcama yaparız acaba?

bildiğim kadarıyla budapeşte euro bölgesi dışında olduğu için biraz daha hesaplı ancak yine de günlük yiyecek, ulaşım gibi giderler ortalama ne kadar olabilir?

 
harcamalari pek bilmiyorum ama cok iyi ve ucuza masaj yapan yerler varmis sirt agrisi gecirici. arkadasim anlat anlat bitiremedi


  • konar konmaz omer konur  (21.02.16 13:01:38) 
viyana her acidan daha pahali. budapeste'de 10 euro civarinda bir paraya karninizi orta halli bir restoranda güzelce doyurursunuz, icki dahil. viyana'da 8 euroya mcdonalds menusu yiyebilirsiniz ancak. hediyelik ikisinde de ayni fiyat, hepsi cinde üretiliyor zaten. budapeste'yi biraz zorlasaniz yürüyerek gezebilirsiniz, ya da hop on hop off yaparsiniz cüzi bir miktara. meydanlarda bahşiş usulu calisan ögrenci rehberler var. takiliyorsun pesine, gönlünden en koparsa veriyorsun, o gezdiriyor. viyana da metro kontrolleri daha sıkı, stephanplatz dan schonnbrunn a yürüyemezsin, bilet alman lazim gelir. o da ucuz degil. maria hilfe civarinda bir apart tutun, günlügü 30 euro idi ortalama evlerin, o caddede tüm alisveris yerleri var ama cok ucuz degil. sportsdirekt magazasi var caddede, oradan markali ürünleri cok ilginc fiyata alirsiniz.


  • thewizardofearthsea  (21.02.16 13:15:28 ~ 13:16:18) 
ha bir de budapesteden viyanaya gecerken arada bratislavaya bir gün ayirin, gündüz gelirsiniz, o gün gezersiniz. gece orada kalip viyanaya gecersiniz.

bir de bir de, budapestede euro pek gecmiyor, huf a cevirmeniz gerekiyor parayi. bunun icin de en iyisi bankalar, exchange office lerden her türlü kazık yersiniz.
  • thewizardofearthsea  (21.02.16 13:18:53 ~ 13:42:42) 
eğer daha önce gitmediyseniz rotanıza Prag eklemenizi de tavsiye ederim pişman olmazsınız.
öncelikle 1TL=93.51 HUF 1 Euro = 309.11 HUF.
Arkadaşımın paylaştıkları:
Budapeştede fazla turistik olmayan yerel lokantalarda ortalama bir menü 1000-1500 HUF arasında, şehrin popüler yerlerindeki ortalama mekanlarda 2500-4000 HUF; lüks restoranlarda ise 4000 ve üzeri HUF arasında değişiyordu 2014de.
Örnek olması açısından, Türk dönercilerinde dürüm 650-700 HUF civarındayken Mc Donalds menüleri de 1200-1500 HUF arasındaydı. Turistik yerlerdeki ortalama mekanlarda 50 cl.lik bira 500-600 HUF civarı.
ulaşım için şehir içi tek bilet 3lira civarıydı. kaldığınız-gezeceğiniz yerlere göre fiyatlar değişiyormuş
  • avonkatalogu  (21.02.16 13:22:21) 
Viyana'da mcdonalds nerede 8€ cok merak ettim, mcdonalds menuleri 6-6,50€

10-15€ arasi cok guzel yemek yiyebilirsiniz viyanada, sadece pahali restoranlara gitmemeniz lazim. Mesela griechenbeisl ya da plachutta. Bunlar pahali yerlerdir.

Bierhof, 1516, centimeter vb yerlere giderseniz gayet guzel cikarsiniz 10-15€ arasinda.

Viyananin old town kismini yuruyebilirsiniz. Cok kucuk degil ama cok asiri buyuk de degil. Bir tek schönbrunn sarayi yurume mesafesinde degil, operanin onunden yesil hatla 6-7 durak vardir. Tek binis 2,20€, 90 dk gecerli ve aktarma serbest.
24 saatlik bilet 6,70€, 48 saatlik 11 bisey, 72 saatlik 16 sanirim. Haftalik bilet de 16 ama sadece pazartesiden pazartesiye, cars aliyim carsambaya kadsr gecerli olsun degil. Ve tum biletler tramvy, metro, otobus ve sbahn denilen banliyo trenlerinde geciuor.

Belvedere ye bile yurunur,
Mariahilfer caddesine zaten yurunur. Tabi siZin fitliginize de bagli.

Su anda kurdan dolayi ozellikle cogu sey turkiyeye gore pahali oldu. Onceden (3 sene once filan) trye gore cogu sey uygun fiyatliydi.

Viyana'da 3 €ya doner durum ya da 2,5€ya dev dilim pizza (cidden dev dilim) yiyerek de idare edebilirsiniz mesela. Tamamen size kalmis.
Ya da her aksam plachuttad yiyip iki kisi icin icecekler dahil 60-70€ hesap da odeyebilirisniz.
  • kuehles blondes  (21.02.16 13:25:03) 
viyana'da mc donalds'lar bile yan sokaklara dükkan açmak zorunda kalmış düşünün. avrupa'nın her yerde her meydanda sayısız olduğu halde.

viyana aşırı pahalı. budapeşte istanbul'un aynısı.
  • only alcoholica  (21.02.16 14:34:07) 
viyana pahalıdır ama budapeste oldukca ucuz. viyana'da dikkatli harcayın. bir de viyanada 2 günlük biletlerden alabilirsiniz ucuza geliyor baya. herkes o biletten alıyor zaten


  • anti-kahraman  (21.02.16 16:14:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.