[]

İngilizcesini Tek Başına Ustalaştırmış Olanlar Bi baksın bea

Arkadaşlar selam selam selam,

şimdi benim ingilizce seviyem okuduğumu anlayabildiğim, basit cümlelerle kendimi az da olsa ifade edebildiğim kadar ve ciddi anlamda geliştirmek istiyorum, yani komplike cümleler de kurabilmek, detaylı sohbetlere girebilmek, yani aslında dilin kültürünü öğrenebilmek istiyorum, ay go yu go vi go dan ziyade.

Bi çoğunuz yurt dışına gidip yaşaman gerek diyebilir; ama eğer öyle bir imkanım olsa durmazdım iki dakika zaten diyerek bu öneriyi geçiştiriyorum. Bunun yerine gerçekten kendi kendine bir yöntem keşfetmiş, oluşturmuş ve gerçekten iyi bir ingilizce bilgisi, konuşma becerisine sahip arkadaşlar ne yapmak gerektiği konusunda aydınlatabilir mi. altyazılı dizi izle gibi önerilerden farklı öneriler olursa sevinirim, ne bileyim belki bir eğitim paketi falan vardır bilmediğim.

çünkü daha ingilizce bitecek ve ben ispanyolca öğrenecem, ya da italyanca, almanca, karar vermedim daha:)

 
1- İngilizce'nin çooook zengin bir dil olduğunu kabul etmekle işe başlayabilirsin.
2- 1.maddeyi benimsersen ciddi bir motivasyonun olmalı. Bu motivasyonla, öncelikle İngilizce kültürünü öğrenebileceğin romanlar, gazeteler, makaleler ve çeşitli okumalar ile haşir neşir olmalısın. İşin konuşma tarafı için dizilere, filmlere ve haber bültenlerine muhtaçsın.
3- 2.madde çok uzun yıllar alacak. 4.maddeyi bilen yazsın ben bilmiyorum.
  • taauzaklarda  (21.02.16 12:46:15) 
ikinci dile acele etme, tüm enerjni ingilizceye ver.

dil, içerik tüketerek öğrenilmiyor. ben 200 sezon falan altyazısız ingilizce dizi izledim, "listening" gelişti tabi sadece.

içerik üretmek gerek. yani yazmak ve konuşmak. yazmak daha kolay, bunu da yapabileceğin yer ingilizce forumlardır. sana günde 4 saat "reddit" yazıyorum. oradaki muhabbetlere katılmaya zorla kendini, ilgini çeken alanlar bulursun illa ki. yazdıkça gelişir. konuşma becerisi yazma ile beraber kendiliğinden gelişecek.
  • harzem  (21.02.16 12:47:20) 
Konuşma konusunda zaten pratik şart. Yurt dışı, turizm ya da yabancı kanka vb. yazma dinleme öğrenme konusunda ise abartısız çok sevdiğim hala da fırsat buldukça sıkıldığımda dinlediğim ESLPod podcast var, hem uygulama olarak hem de internetten siteden dinleyebilir, aynı anda anlatılanı okuyarak takip edebilirsin. Jeff hoca hem okuyor hem ayrıntılı bütün cümleleri ve yeni kelimeleri anlatıyor. Amerikaya gidersem ziyaret edicem adamı.


  • va  (21.02.16 12:48:55) 
yurtdışına gitmene gerek yok. ben sadece kendi imkanlarımla pazarlık,sunum,konuşma hatta iş sözleşmesi yazabilecek düzeyde geliştirdim. kursa falan da gitmeden.

olay kendini zorlamaktan geçiyor. en önemli şey kitap okumak. mesela al harry potter serisini sesli sesli oku. yüzüklerin efendisini falan oku böyle sesli sesli. bu hem gramerine hem de konuşmanı etkiler.

ikinci aşama konuşacak birileri bulman. bu da zamanla olur. o zaman doğaçlaman gelişir.

herşey zamanla oturur ama önce temelini atman gerekli.
  • dedim dedim de kime dedim  (21.02.16 12:49:29) 
bir arkadasim konusma grubu kurdu, ingilizcesini ilerletmek isteyenlerle haftada bir yardim ediyor ama formati nedir bilmiyorum. siz de yabanci birilerini bulup, her hafta bir konu hakkinda bilgi toplayip konusabilirsiniz.


  • bir varmis bir yokmus  (21.02.16 12:57:02) 
harzem'i dinle sen. günde dört saat reddit ile dağları delersin :) hem geyik, hem ciddiyet, her türden cümle kalıplarına denk gelebilirsin, bunlara cevap vermektir, ikili tartışmalara girmektir...vs, epey faydalı. ayrıca internet üzerinden tandem partneri bul. kim türkçe öğrenmek ister ki diye düşünme, bir şekilde çıkıyor öyle insanlar.


  • soso  (21.02.16 13:02:02 ~ 13:02:21) 
cevaplar süper yaw, @taauzaklarda, @harzem, @va, @dedim dedim de kime dedim,@bir varmis bir yokmus, @soso hepinize +5 tik, fena gaza geldim sağolun, çalıştığım için günde 4 saatlik reddit zamanı yaratamasam da elimden geldiğince takılıcam orada dediğiniz gibi, esl podları da bir ara dinliyordum, faydalı gerçekten, tekrar başlayacağım, kitap olarak da yüzüklerin efendisini okuyabilirim, hem hatırlamış da olurum:)


  • arkburak  (21.02.16 13:12:36) 
"ingilizce" altyazılı yabancı film izle.

sonra sevdiğin bi şarkının sözlerini çıktı al ve sürekli dinleyerek takip et. (abim bu şekilde öğrendi, aradan 15 yıl geçmesine rağmen hit'em up'ın %80ini eksiksiz okur.

bazı siteler var dil öğrenmek için native speaker'ların skype'larını veriyolar. üç beş kuruş ateşle. işe yarar.
  • KidLazer  (21.02.16 14:56:22) 
Öncelikle telaffuzlara çok dikkat et. Üçü ağaç gibi telaffuz edenlerden olma. Çok iyi bir dinleyici olmalısın. Duyduğun yeni kelimeleri not edip anlamına sözlükten bakmalısın.

Ben ingilizceyi hep hayatımın bir kısmında tuttuğum için hep diri kaldı çünkü seviyorum. Sevdiğim şarkıların sözlerini kendi çapımda çeviriyorum, hoşuma gidiyor.

Bir de kendine ingilizce konuşacağın bir arkadaş bulsan (ana dili Türkçe olmayan bir arkadaş tabii, sıkışınca derdini türkçe anlatamayacağın biri yani) çok gelişim gösterirsin.
  • yirmisantim  (21.02.16 15:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.