[]

ingiltere'de master nasıl bir yıl olabiliyor?

trafikleri de soldan akıyor ne ayak bu ingilizler?

almanlar 2 sene veriyor bunlar 1 sene de aynı eğitimi verebiliyorlar mı şaşırdım vallahi.

harbiden nasıl oluyor?

 
neyden bahsediyorsun ki? bi baştan başla, hangi bölüm? neyle kıyasladın? ders programına kredilerine saatine baktın mı?


  • sttc  (20.02.16 23:53:12) 
Bir kaç buyuk universiteyi haric tutuyorum ama ingiltere'de master egitimi, malta'da dil kursu gibi tamamen turizmvari bir ticaret sektörüne donusmus vaziyette. Avrupa'da genelde bir bucuk yil ders, yarim yil tez periyodu olur. İngiltere'de bu bir yil sıkıstırılmıs ders programi, yaz tatili de tez sureci sayilip 1 senede bitiriliyor. Bu sayede daha cok ogrenci sirkulasyonu, daha cok musteri. Amaci cv'ye yurtdisi masteri eklemek olanlarin da isine geliyor bu durum ama ciddi bir akademik donanim kazanmayi bekleyen birisi icin hayal kirikligi olur.


  • sAINT  (21.02.16 00:33:47) 
yapmış biri olarak konuşayım, biraz sıkıştırılmış oluyor ama oluyor. Ha denklik falan derken Türkiye'de 2.yılı da bekliyorsun merak etme :D

Türkiye'de arkadaşlarımın 2 gün dersi varsa biz orada 4-5 gün genelde tam gün ders aldık ilk 2 dönem(3'er aylık period). Son 6 ay (3.dönem) de tez aşaması. Bitirmeyip uzatan da var bitiren de. Kalite biraz kişiye kalmış, hocalar üniversiteler dersen oradaki akademisyenler daha hevesli, farklı şeyleri destekliyorlar. Türkiye'de iyi olan kişiler bile bıkmış olabiliyor sana köstek olabiliyorlar duyduğum kadarıyla.

üstteki entry'e bir açıdan katılıyorum, cidden İngiltere'de eğitim müthiş bir para kazanma yolu ve turizme dönüşmüş evet. Bu kötü eğitim verildiğini göstermez (bazıları öyledir tabii) ama yine de rahat rahat araştırma yapayım uzun uzun okuyayım diyorsan 6 ay yetmeyebilir.

Mesela doktoraya bakıyorum, bizde 4 onlarda 3 yıl gibi, eğer uzatmazsan. Ama orada adam başvuru için manyak gibi proposal istiyor yapacağın her şeyi anlatan. Bizde ilk yılın sonunda yapılıyor o işler diye biliyorum, o 1 yıl oradan çıkıyor işte. Başvurmadan çoğu şeyi halletmeni istiyorlar.
  • rodriguez2  (21.02.16 00:51:04 ~ 00:54:01) 
almanyada okuduğum master 1.5 yıl tez ile birlikte.


  • KidLazer  (21.02.16 01:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.