[]

Pratik fayda için spor

Merhaba

Spor yapmak güzeldir diyoruz.
Felsefe yapmak değil amacım ama

Bedenim için ne yapmalıyım diye düşünüyorum.

Örneğin,
Barfiks çekmek iyi bir hareket ama benim gerçek hayatta kendimi yukarı bi yerden tutup yukarı çekmek gibi bir durumum olmuyor, değil mi?

Özetle,

Gerçek hayatta işimize yarayacak, bedenin görünümü için değil de gerçekten pratik faydası için ne yapılmalı sizce?

- Yarım saat yürümek kan dolaşımı için gereklidir, çünkü.. vs

 
Spor yapmak genel anlamda insan sağlığı için iyidir çünkü sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam kafa ve sağlam vücut da yaşam kaliteni artırır.


  • anily  (20.02.16 21:02:09) 
herşeyi pratik fayda için mi yapıyosunuz? illa öyleyse dövüş sporlarını falan öğrenin.


  • ghilleinthemist  (20.02.16 21:06:53) 
yapacagın sporla vücudunu güçlendirirsin gerçek hayatta yaptığın işlerde daha geç yorulursun.


  • wishful thinking  (20.02.16 21:28:14) 
kondisyon, fiziksel çeviklik, dinçlik, cinsel performans artışı.
güçlü kalp, hızlı metabolizma, düşük nabız.
ruhsal durumda olumlu gelişme ve ekstra mutluluk, anti stress(hormanlardan ötürü)
fiziksel güce ve görünüme dayalı özgüven artışı.
ruhsal dengeye bağlı özgücen artışı
iç huzur
ileriki yaşlar için sağlam vücut ve iç organ altyapısı.
sporun kazandırdığı beslenme alışkanlığı ve buna bağlı hastalık riski azalması
fiziksel efor sarfedilen her olayda ekstra başarı. merdiven çıkmaktan, alışveriş torbalarını taşımaya kadar.
  • hasmetizm 2046  (20.02.16 21:34:28) 
Spor sadece beden görünümüyle ilgili değildir öyle düşünmeyin. Bir çok faydası vardır şimdi bunların hepsini burada anlatmayacağım googlelarsanız bulursunuz zaten. Onun dışında ekstra bir bilgi olarak sporcularda sağlıklıdır diye bir şey yoktur besyo okuyorum okulda bize sporcusunuz siz kendi kalbinizi bedeninizi olduğundan fazla zorladığınız için aslında sağlıksızsınız diyorlar tabi bu sporcular için geçerli sedanterler için değil. O sondaki bilgiyi niye verdim bilmiyorum konudan alakasız ama aklıma geldi :)


  • powerpufgirl  (20.02.16 21:45:30) 
Barfiks cekerken sadece kollarina degil tum vucuduna yarar saglarsin. Misal bagisiklik sistemin guclenir ve kolayca hasta olmazsin. Ben de her yere kosarak gitme gibi bir absurtluk olmamasina ragmen oksitleri atip bagisikligi guclendirmek icin hafif tempo kosu yapiyorum.


  • nekolaytezla  (20.02.16 22:23:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.