[]

kiralik evden cikma durumu

iyi aksamlar dostlar. soyle bir durumumuz var.

gecen yil subat ayinda bir eve ciktik. bir sene kaldik ve bu sene ev sahibiyle kira soyle olsun diyerek anlasip kalmaya devam ediyorduk. ama bugun itibariyle (birtakim nedenlerden dolayi) yeni bir eve cikmaya karar verdik. su anda bu surec nasil isliyor? biz evden gonul rahatligiyla cikiyoruz diyebilir miyiz? veya bunun bir ihbar suresi filan var midir? ne olacak yani simdi bir anlatabilir misiniz?

tesekkurler simdiden.

 
hukuki tarafını bilmiyorum ama etik olarak bir süre önceden haber vermeniz lazım ki adam da ona göre kaporayı verecekse kendini hazırlasın, kiracı arayışında olsun vs. eğer eviniz çok tutulan bir yerdeyse ev sahibi anında yeni kiracı bulabilecekse anında çıkıp gitseniz de bir sıkıntı olmaz derim.


  • tescillimarka  (20.02.16 19:10:06) 
kira sözleşmeniz kendiliğinden yenilenmiş oluyor bu durumda. dolayısıyla yeniden sözleşme imzalamış gibi düşünün kendinizi. sözleşmenizde çıkmak istediğinizde ne kadar süre önceden belirtmeniz gerekiyorsa yine o süreye uyun. ev sahibi iyi niyetliyse bu süreyi kısaltabilir tabi. alanım dışı olduğu için daha net konuşamıyorum ama kanun maddelerini bıraktım aşağıya:

TBK
F. Sözleşmenin sona ermesi
I. Sürenin geçmesi
MADDE 327 - Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.

Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.*
II. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi
1. Genel olarak

MADDE 328 - Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflardan her biri, daha uzun bir fesih bildirim süresi veya başka bir fesih dönemi kararlaştırılmış olmadıkça, yasal fesih dönemlerine ve fesih bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilir. Fesih dönemlerinin hesabında, kira sözleşmesinin başlangıç tarihi esas alınır.

Sözleşmede veya kanunda belirtilen fesih dönemine veya bildirim süresine uyulmamışsa, bildirim bir sonraki fesih dönemi için geçerli olur.
  • kulakligin calismayan teki  (23.02.16 09:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.