[]

Iphone ekranı kırılması-AppleStore saçmalaması

Millet selam. Bir sıkıntım var.

Şimdi bende iphone 6 var bir tane. Düşürdüm ekranı kırıldı. Kullanılıyor, dokunmatik gayet rahat çalışıyor ama ekran örümcek ağı gibi.

Apple store'a götürdüm, garanti kapsamı dışında olduğundan 390 tl dediler. Tamam zaten doğal olan da bu dedim. Yapın dedim. Lakin kırılmadan önce de farklı sorunları vardı, hala var, ısınıyor, bazen şarj almıyor, donuyor arada sırada ve ses tuşu bazen işlemiyor dedim. Ben size ekran parası vereyim, siz de diğer arızalardan ötürü değişim yapın dedim.

Genius kardeş de "abi önce ekranı yapalım, bu haldeyken telefon öksürse ekrana yorarlar, biz bunu yapalım sen diğer sorunlar için yeniden getir" dedi. Mantıklı dedim. Haydi o zaman ekranı yapın alın size para dedim ama genius kardeş dedi ki: "abi şimdi biz bu telefonun ekranı sökünce kasada çok az da olsa eğrilirik varsa yeni ekran oturmaz, haliyle telefon kullanılamaz hale gelir, o zaman da mecburen ücretli değişim yapılır 1100 lira" dedi.

Gardaş, benim telefon tamam benim hatamdan ekranı kırıldı ama kullanılır durumda. Sen telefonu tamir et diye sana veriyorum, sen bana diyorsun ki ben bu telefonu yapamayabilirim hatta pert edebilirim, o zaman sana yenisini itelerim.

Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim? Çok saçma değil mi abi? Tüketici mahkemesine mi başvurayım, rezalet başlığı mı açayım? Garanti belgesini götüme mi sokayım napayım dostlar bi yol gösterin :(

 
Egdiysen telefonu yamuksa telefon ekran oturmaz diyo. Ben telefonunu perte cikarabilirim demiyor ki. Olabilecek riskleri soylemis sana.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.02.16 17:18:32) 
adam gayet makul şeyler söylemiş.

senin yapman gereken ekranın oturup oturmayacağına dair bana kesin sonuç söyleyin demek olmalıydı.

boşuna sinirlenip vakit kaybetmişsin.

eğer servise indiğinde orada buna ekran oturur derlerse 390 ile kurtulursun (%60)
yok oturmaz derlerse de 1100 lira verirsin (%40)

ortada rezalet yok ki?
  • 2 tostos turan  (20.02.16 17:43:58) 
Yok yahu sinirlenmedim de ne yapacağımı bilemedim. Saçma gibi geldi bana çünkü, bilemedim. Neyse, risk alıp vericez artık :/


  • sakingitarist  (20.02.16 18:09:36) 
Düşürüp paralamışsın, garanti falan kalmamış, adamlar zararına ortak oluyor, hala bir memnuniyetsizlik. Eh be kardeşim. Cama 400 verip, parçaları pert cihazı kullanacaksın. sonra gelip bir daha 1200 vereceksin.

hem bu telefonu şuan satsan para ediyor mu?
  • nezaretten taharet  (20.02.16 22:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.