[]

muhendis olucam ama bu meslegi yapmak istemiyorum

Donem sonunda Ituden insaat muhendisi olarak mezun olmus olacagim ama belki kendime guven eksikliginden belki baska sebeplerden dolayi bu isi yapmaya pek gonlum yok. Okulu oyle ya da boyle bitirecegim ama bu aralar baska sektorlerde nerede, hangi alanlarda calisabilirim diye arastirmaya basladim. Nerelere basvurabilirim? Evet cok mantikli degil, hatta hic mantikli degil boyle bir soru.
Bazi ozelliklerimi de yazayim oyleyse. Ingilizcem iyidir, yurtdisinda bir sure yasamisligim var ve surekli pratik yapabilecegim bir ortamim oldugundan kendime guveniyorum. Ayrica yeni diller de ogrenmeyi seviyorum, yani bu konuda da kendimi gelistirebilirim.
Kisacasi baska alan ve is onerileri bekliyorum arkadaslar, boyle birseyin cok mumkun olup olmadigina su ana kadar pek takilmadim, yine her turlu onerinize acigim. Eminim her biri cok degerli olacaktir. Cevaplarinizi bekliyorum, tesekkurler simdiden :)


 
bu işin bilimi üzerine ilerlemek için hangi ülke iyiyse oraya git. kurtar kendini. çavuşluk yapacagına git kurtul.


  • zırtapoz  (20.02.16 12:03:11) 
benim bir arkadaşım boğaziçi insaat'tan mezun oldu şimdi vodafone'da operasyon bilmem nesi..

bulursun yani.. ama bir kere böyle başlarsan bir daha meslekte zor iş bulursun.
  • dedim dedim de kime dedim  (20.02.16 12:05:26) 
  • kaledekiyalnizlik  (20.02.16 12:37:06) 
akademisyenlik düşünebilirsin çok kibarsın by the way :)


  • lahanalar  (20.02.16 12:42:50) 
ben de akademisyenlik diyorum. akademi ve çalışma hayatı çok farklı iki deneyim. belki aradığını bulursun.


  • jack of hearts  (20.02.16 12:55:25) 
banka


  • dieselsingle2  (20.02.16 12:58:45) 
Sigorta sektorunde riks muhendisligi diye bir meslek dali var. Fabrikalara vs. Gidip sigortalanacak yerin risklerini cikartiyosun. Zaten itu insaattan mezun olup ingilizcene de guveniyosan bulamiyacagin is yok ;)


  • ice age  (20.02.16 13:24:24) 
Finans satış pazarlama...mühendisleri almadıkları alan kalmadı. İibf'nin her alanına yönelebilirsin, ilk başta düşük maaş ve yoğun çalışma koşullarına razı gelebilirsen.


  • patiska  (20.02.16 14:20:47) 
Tum cevaplar cok faydali oluyor, hepsini arastiriyorum. Baska baska neler var :) ?


  • megacracker  (20.02.16 17:13:32 ~ 17:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.