[]

yurtdısına uzun süreli cıkarken paramızı nasıl götürüyoruz?

yarı kredi kartı yarı cüzdan mı? yoksa kartta duruyor da orada mı cekiyoruz?
zır cahilim bir yardım edin. 10-12 bin € para hepi topu.



 
Ben olsam yanıma alırdım parayı, gittiğim ülkede (uzun kalacağın için kayıt olacağımı varsayıyorum ) yerel bir banka hesabına yatırırdım.


  • lifeframe  (19.02.16 20:33:54) 
ben cepteteb hesabı açtım, gitmeden büyük çoğunu oraya koyacağım. gidince yerel hesap açıp, çekip oraya aktaracağım. tabii yanıma da alacağım biraz.


  • mesgul ve huzursuz  (19.02.16 20:37:55) 
ben hepsini nakit götürüp gittiğim yerde bankaya yatırdım. türkiyedeki hesaptan yurtdışındaki hesabıma havale yapmam gerektiğinde çok fazla komisyon alıyorlar çünkü


  • avonkatalogu  (19.02.16 21:03:26) 
her ülkenin kanunu farklı, kimisi yanında belli bir miktarın üzerinde nakit para taşımana izin vermiyor. onu iyi araştır derim.


  • hayirsiz  (19.02.16 21:06:53) 
masraftı, döviz kuruydu, çifte döviz çevrimiydi derken karttan çekerken %15'i kaybolur o paranın. kimse 10000 euro için gümrükte sıkıntı çıkarmaz, cebime koyar götürürdüm.


  • dehri  (19.02.16 21:23:53) 
çok ilkel gelecek belki ama 5 bin euroyu çorabımda götürmüştüm. 5 bin euroyu da kazağıma sıkı bir iç cep dikip içine koymuştum. hiç sorun olmadı.


  • biz de yeni kalkmistik  (19.02.16 21:26:15) 
10 000€dan fazla nakit sokmak yasak cogu ab ulkesine, aman dikkat edin. Ama yaniniza nakit alin, banka karti filan ugrasmayin

Ve gumrukte Sacma bir sekilde yakalanmayin:)

Kadinsaniz eger, ben sutyenimin icine yerlestiriyorum, en guzeli. Adini da memebank koydum.
  • kuehles blondes  (19.02.16 23:44:58) 
10 bin eurosunu cebinize koyun. gümrükte sıkıntı çıkmaz. kalanını bankaya atın. benim param aylık olarak yatırıldığından yanımda büyük miktar hiç götürmedim. bankada duruyordu ve her ay bankaya epey komisyon bayılıyordum. 7.000 rublede 200-300 ruble kesiyorlardı. bankadaki paranın kontrolü için internet şubesine tam erişim sağlamalısınız ve tek kullanımlık şifre oluşturan o tipi cihaz dedikleri zamazingoyu almalısınız. hem internet erişimindeki paranın bir güveni var. acil bir durum olursa bir internet bağlantısı tüm dertleri çözebiliyor.


  • kallesnikof  (20.02.16 00:11:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.