[]

Ani olaylardan korkma

Selamlar,

Kız arkadaşım ile ilgili bir durumu paylaşacağım. Kendisi birden oluşan şeylerden hemen korkuyor, örnek vermek gerekirse sıradan bir film izlerken bir patlama olsun mesela hafif irkiliyor, restoranda yemek yerken biri bardağı düşürse yüksek ses gelse hemen bir bakıp irkiliyor. Bu tarz ufak ufak şeyler var. Panik atak farklı bir şey sanıyorum öyle bir durum yok da, merak ettiğim için soruyorum acaba bunun bir adı var mıdır ya da nasıl düzeltebiliriz? Çok rahatsız olduğumuz için değil de meraktan soruyorum.

Teşekkürler

 
Panik atak böyle bir şey değil, panik atakta gerçekten kalp krizi geçiriyor gibi kalbi sıkışır, ölecekmiş hissi geliyor. Acile gider filan. Bu anlattığınız çk abartılı ise ''anksiyete'' olabilir. Nasıl düzeltilir bir fikrim yok maalesef..


  • neferkitty  (19.02.16 20:28:12 ~ 20:32:55) 
Bana gayet normal geldi. Bazı insanların korku eşiği düşük olur.


  • gkn  (19.02.16 20:32:19) 
Ama normal zamanlarda bir gerginlik yok mesela, anksiyeteye baktım şimdi daha ciddi bir şey gözüküyor. Öyle hayatını olumsuz etkileyen bir şey değil bu, sadece pek anlam veremediğim için sordum.


  • mystb  (19.02.16 20:33:12) 
ben erkeğim. bu şeyler bana da oluyor. yanımda silah ateşlendiğinde hıdır idi yunus idi dansı yapıyorum durduğum yerde.

işin ilginci hiç korkak bir insan değilim. aşırı soğukkanlıyım. ama ani bir şey olunca durduramıyorum kendimi anında tepki veriyorum. işin daha da ilginci sol kulağım duymuyor. yani ses ile gelen bir irkilme olmaması lazım çünkü diğer insanlardan çok daha az duyuyorum.

her an tetikte olma gibi bir durumum var çocukluğumdan beri. bununla alakalı bir travma sonucu meydana gelmiş bir bozukluk olabilir.

doktora gider de teşhis alırsanız bana da bildirin :)
  • m murphy  (19.02.16 20:38:12) 
@murphy, hocam tetikte olmakla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. çünkü ben de aynı sesleri duyuyorum, aynı olayları görüyorum ama ben tepki vermiyorum, ki reflekslerim de iyidir. ayrıca tetikte olmak olsa mesela uykum çok hafiftir, en ufak bir seste uyanırım, uyuduğum odada müzik çalsa uyurum ama müzik çalarken kapı açılsa bile uyanırım. yani ekstra bir durum olduğunda farkında oluyorum uyurken bile.


  • mystb  (19.02.16 20:43:55) 
sese asiri tepki g.a.d. belirtilerinden biri.


  • partizan  (19.02.16 20:46:36) 
bunu bazı dönemlerde sık sık yaşıyorum genelde o dönemler stresli olduğum zamanlar oluyor.


  • kuzey li  (19.02.16 20:48:17 ~ 20:49:29) 
Ayni annem. Biz alistik siz de alisirsiniz.
Uyurken fisildayarak anne diye uyandirmaya kalksak, yataktan sicrayarak uyanir o derece. Elektrikler kesilince ciyaklardi eskiden, o azaldi yaslandikca.

  • innerbliss  (19.02.16 22:56:24) 
@innerbliss, aynen tahmin edebiliyorum. teşekkürler cevap için.


  • mystb  (20.02.16 21:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.