[]

linkedin trollerini neden yemliyorlar?

Selam,

linkedin'de hergün birer ikişer troll kullanıcılar ekliyor, bir bakıyorum bazen 50, bazen 100, bazen 200 ortak bağlantım oluyor. bir de hünermiş gibi profillerine +47.000, +50.000... yazmışlar. bu ortak bağlantılarımın bir çoğu da akıllı insanlar, neden kabul ediyorlar ki bunların isteklerini :( bu herkesi ekleyenlerin amacı ne?

az önce banu içli öner diye biri eklemiş mesela, +50.000 yazmış profiline, 187 ortak bağlantım var, kadın en son 2014'te anı turda çalışmış... maillerimizi toplamak için ( bağlantılar export edilebiliyor :) ) eklendiğimizi düşünüyorum da neden kabul ediyor insanlar? anlayamıyorum bu konuyu... neden bağlantı kastıklarını, insanların neden bunları kabul ettiğini bilemiyorum :(

 
Bugun ben de tam olarak ayni duyuruyu acmayi dusundum. Gercekten merak ediyorum sebebini.


  • duygaa  (19.02.16 17:04:37) 
beni de bank asyadan bi hatun ekledi. dedim hayırdır tanışıyomuyuz? "e bikaç yerde yorumunuzu gördüm de takip etmek istedim" diyor. sanki twitter fb gibi kaşar bi ortam linkedin. ayar oluyorum sildim engelledim hemen. silmeden de bi profilin baktım necidir diye bütün paylaşımlar like'lar allah kitap din zart zort. her güzel şeyin şeyini şeyetmeye meraklı olduğumuzdan oluyo bunlar hep.


  • KidLazer  (19.02.16 17:33:12) 
Aha o bende de ekli, kimin profiline girsem ortak bağlantı olarak onu çıkartıyor. Lise yıllarımda Yonja vardı herkes kişi kasıyordu öyle bir şey herhalde.


  • bapyemir  (19.02.16 17:39:56) 
Fakir umudun ekmeği diye ekliyorum belki ondan ona ondan ona adam gibi bir işe baglanirim.


  • ihan  (19.02.16 17:46:27) 
ben cok alakasiz olmadikca ekliyorum. ipsiz sapsiz benimle alaksi yoksa siliyorum. linkedin de yapilan aramalar yakinliga gore cikiyor sanki. direk baglantinsa ilk sirada mesela.Bu yuzden saglam baglantilar olmasi onemli. benim anlayamadigim sey +50000 yazinca ne oluyor. Beni eklerseniz 50000 kisinin 2. dereceden baglantisi olursunuz mu demeye calisiyor?


  • oshamahue  (19.02.16 18:29:51) 
Ben adına sanına bakmadan ekliyorum genelde, Linkedin niye üye olduğumu anlamadığım ve ayda bir invitation tuklamaya girdiğim bir yer. Hatırlamadığım kişiler ya kim olduğunu unuttuğum eski öprenciler ya da henğz tabınadığım yeni öğrenciler oluyor. Araya troll karışmış da olabiilit, takılsın kendi kendine. Orada troll olduğunu yeni öğreniyorum mesela. Linkedin'e verdiğim mail adresi hiç kullanmayıp sadece site üyeliklerine verdiğim spam mail adresim.


  • aychovsky  (19.02.16 18:40:05) 
Ben kurumsal şirketlerin ekleyenlerin kabul ediyorum tanımasam da. Network olur, lazım olur belki ilerde. Bilemezsin. Amacına uygun kullanıldığında süper bir araç aslında.


  • piremses  (19.02.16 20:15:27) 
Bana da dadanan bi kadin var kadin her hafta title degistiriyor bi gun gm bi gun cfo bi gun director.


  • condom kurşunu  (19.02.16 22:35:23) 
www.symantec.com

hackerlar da yapıyormuş bu tür şeyleri, aman dikkat kabul etmeyelim.
  • fakyoras  (24.02.16 07:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.