[]

budapeşte para birimi huf hakkında

önümüzdeki ay burada olacağım ben de. huf diye bir para birimleri var bunların. euro geçmez mi bu ülkede? eğer geçmezse gitmeden önce mi paramı çevireyim, yoksa gittikten sonra dürtülmeden mantıklı rakamlarla orada euro-huf değişimini yapabilir miyim?




 
Macar forinti olarak geciyor huf ve evet Macaristan'da Euro gecmez. Turkiye'de TL->Euro, Macaristan'da Euro-Huf yapmak genelde en mantikli cozum oluyor. Ama belki Unicredit daha ucuza gelebilir. Macaristan'daki arkadaslar soylesin onu.


  • evrim halkasi  (19.02.16 15:02:00) 
budapeşte'de tl'den huf'a çevirmiştim ben iki sene önce


  • argent dawn  (19.02.16 15:13:16) 
uzun süre kalacaksanız türkiye'de tl'den euro'ya, budapeşte'de euro'dan huf'a değişim yapabilirsin.

birkaç gün kalıcaksan hiç değişimle, ya da seni kazıklayabilecek döviz bürolarıyla filan uğraşmayıp budapeşte'de herhangi bir atm'den banka kartınla türkiye'deki tl hesabından direk huf çekebilirsin. macaristandaki herhangi bir bankayla anlaşmalı bir bankada hesabın varsa daha da iyi hiç komisyon ödemezsin.
  • king lizard  (19.02.16 15:14:10) 
Ben yakın zamanda gittim. Tr'den Euro oradan Huf çevirisi yaptım. Arkadaşların dediği gibi tek seferde bir bankadan HUF çekebilirsin daha az maliyetli olur. Ama eğer bir çekerim yetmezse tekrar çekerim diyorsan maliyet artabilir. Olur da buradan Euro alıp oradan çevirecek olursan havalanında sadece 5 yada 10 Euro çevir. Çok fena itekliyorlar. Havaalanından merkeze gitmek için transit bilet alacaksın o da 500 Huf. Yani havalanında çevirirsen 2 yada 3 Euro gibi bir şey. Daha sonra çarşıya inince çevirirsin. Hatta kredi kartı kullanıyorsan hiç havalanında para çevirme, bilet makinelerinde kredi kartı geçiyor oradan transit bilet al. Çarşıda çevir. Bir kaç yere bakmadan para çevirme ve komisyonlara dikkat et. 100 euro için 1,5 ya da 2 Euro komisyon isteyebilirler.


  • Dr_Stat  (19.02.16 15:19:52) 
geçen hafta oradaydım.

hava alanında 5 euro falan çevir al biletini merkeze git. havaalanında 1euro=245huf. merkezde adım başı exchange office bulacaksın. bazısı komisyon alıyor kuru yüksek tutuyor, bazısı komisyon almıyor kuru alçak tutuyor. komisyon ücretleri çok yüksek olmadığından kuru yüksek olanlara bak. geçen hafta benim bulduğum en iyi exchange office 1euro=311huf olarak çevirdi. 100euro'dan da 1,5 TL'ye denk gelecek kadar bir komisyon aldı.

eğer oktogon tarafında kalacaksan oktogondan nyugati palyaudvara doğru yürürken sol kaldırımda beyaz ışıklı bir tabelayla "system change" yazan bir exchange office var. orada bozdurabilirsin. ben daha karlı bozanı bulamadım.

mekanlarda euro harcamaya çalışırsan ortalama 1euro=275huf kurundan alıyorlar.

gezilecek görülecek yerler tavsiyesi istersen özelden ulaşabilirsin.
  • sos fistik olsun mu  (19.02.16 15:56:42 ~ 15:59:25) 
havalimanında çevirme sakın. silme orospu çocuğu onlar. 50 euro uzatıp 20 euro bozdurabilir miyim dediğimde hayır o şekilde olmaz demişlerdi. havalimanında oranın kendi iett'sinin bürosu var. kredi ve ya banka kartınızla 10lu bilet falan alın işinize yarar.

ayrıca beyazıtta huf bulabiliyorsunuz. gerek var mı derseniz çok gerek olduğunu sanmıyorum. yapı kredi hesabınız varsa orada unicredit'le anlaşmalılar ordan para çekebilirsiniz direkt huf olarak. ya da ziraat'in anlaşmalı bir bankası varmış bildiğim kadarıyla
  • dijital dunyadaki analog adam  (19.02.16 16:11:25 ~ 16:17:10) 
ben otobüsle geçtiğim için terminalde kredi kartıyla almıştım metro biletini kur çok düşük olduğu için.
onun dışında oktogonda subwayin karşı kaldırımında bir exchange office vardı, %0,05 gibi bir komisyon alıyordu en uygun orası gelmişti bize.
onun haricinde bir de west avmnin karşısında bir yerde bozdurmuştuk, o da mantıklı bir kurdan çevirmişti. böyle birkaç yere sorarak en uygununa karar verebilirsin.
  • yaraticinick  (19.02.16 20:04:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.