[]

Neler Oluyor Kardeşlerim?

ABD YPG yi destekliypr
Rusya da YPG yi destekliyor
ABD ve RUSYA aynı zamanda birbirlerinin kuyularını kazıyorlar
Biz YPG yi boğazlamaya çalışıyoruz
IŞİD bomba patlatıyor yine de YPG diyoruz.

Ne oluyor kardeşlerim?

 
önce ortak düşmanı temizlemek. sonra kozlar paylaşılır bahane bulmak zor değil herşey kurtlar vadisindeki gibi bir perşembe gecesinde ilahi bakış açısıyla izlenemez. zemin hazırlamak lazım zaman hızlı aktığı için yüz kere el değiştirirde farkına varamazsınız.


  • protrek  (19.02.16 13:50:38) 
Rusya aslında Esad'ı destekliyor.
Çok karışık bu işler, anlamıyorum.

  • peggy  (19.02.16 13:55:55 ~ 13:56:58) 
rusya ve abd ışid'i bitirmek konusunda hemfikir. sorun ışid'den sonra suriyenin nasıl şekil alacağı. biz ise ypg'ye düşmanız, aynı zaman esad'a da düşmanız.


  • dafuq  (19.02.16 15:06:06) 
Aslında çok karışık değil. Ruslar silah satmak için Esad ve destekçilerini destekliyor görüntüsü veriyor. ABD de silah satmak için Esad karşıtlarını destekliyor görüntüsü veriyor. Her ikisi de YPG'ye silah satıyorsa destekliyorlardır. Tüm bu savaş, karışıklık falan filan, alayı silah tüccarlarının olayı.

bkz: ABD Vietnam Savaşı
bkz: ABD Irak Savaşı
  • himmet dayi  (19.02.16 15:07:12) 
Türkiye Suriye'de bir Kürt devletinin kurulmasından korkuyorsa neden Suriye'de yangına benzin taşıdı son yıllarda?Sadece mezhep kavgası mıydı bu olan bitenin nedeni? Rusya'nın Esad'ı sonuna kadar koruyacağını kurda kuşa yem etmeyeceğini göremeyecek kadar aptal mı bizimkiler ? vs. vs.

Görüldüğü gibi mantık yürütmeye başlayacaksak önce kendimizden başlamamız lazım.
  • turkuaz  (19.02.16 15:39:25) 
vekaletler;

TR->Işid & El-Nusra
RU->Esad
Esad->YPG
ABD->YPG

düşmanlıklar;

Işid-Esad
Işid-YPG

YPG ve Esad Işid ve El-Nusra'yı kıstırıp kıstırıp eziyor. Bu grup kuzey-güney bağlantısını kaybediyor. Bu artık Rakka'ya Türkiye'den yardım taşıyamayacaklar demek.

Şimdi Türkiye El-Nusra Işid desteği ile YPG kuşatmasını kırabilsin de kuzey güney bağlantısını kaybedip yardım koridorunu kesmesin diye elinden geleni yapıyor. Bir yandan bir sene önce kendi eliyle yardım ettiği YPG'yi terörist ilan etmeye çalışıyor, bir taraftan El-Nusra kuşatmayı yarabilsin diye YPG mevzilerini vuruyor.

Gördüğün gibi hiç karışık değil. Biz şeriatçı pislikler ellerindeki şehirleri kaybetmesin diye çırpınan bir ülkenin vatandaşları olarak durumu gayet kolay anlıyoruz.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (20.02.16 04:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.