[]

Laptopta Guitar Rig Kullanımı?

Herkese merhabalar,
bir heves edip elektro gitar aldım ama şuan için amfi alacak gücüm yok. Dandik bir amfi alıpta pişman olmakta istemiyorum açıkçası. O yüzden bende laptopumu amfi gibi kullanarak gitarı amfiye bağlamaya karar verdim. İnternette sağolsun baya güzel rehberler mevcut ama hepsi masaüstü bilgisayar için.
Laptopta jak kablo ve jak küçültücü dışında başka bir şeye gerek kalmadan gitarı bağlayıp guitar rigi çalıştırmanın yolunu bilen varsa şu ihtiyaç sahibi kardeşine bir yardım etsin :)


 
mikrofon girişinde yaparsın ama hem gecikmeli alırsın sesleri hem de efektler felan güzel olmaz. harici bi ses kartı al?


  • astaroth  (19.02.16 13:29:17) 
@astaroth harici ses kartı dediğiniz 15 20 liraya satılan usb gibi ses kartlarından mı yoksa daha kaliteli birşey mi?


  • bigcaptain  (19.02.16 13:30:35) 
bende güzel bi pedal programı vardı.
guitar fx pro.
gitardan jack girisini kuculteceksin
taktigin jack ı mikrofon olarak goster.
bu dedigim programla da ton yap ( distortion vs. )
laptoptan da hoparlöre bağla ya da kulaklık ile ak.( normal laptop sesi kendi basına calman icin yeterli olacaktır )
  • kingcyrax  (19.02.16 13:34:17) 
@astaroth oo panpa naapiyosun.
@bigcaptain - o delay falan eskidendi simdi cok kotu degil gibi.
guitar fx pro yu bulamazsan ben bakayım aksam evde.
  • kingcyrax  (19.02.16 13:35:09) 
@kingcyrax jak küçültücü ile takıp programı açmam yeterli olacak mı yani hocam. eğer öyleyse sen bana programı ulaştır bir şekilde. guitar rigi çok önerdikleri için onu yazdım ama benim amacım amfi görevini idareten şimdilik görebilmek.
birde ses almak için ekstra hoparlör lazım mı yoksa laptopun kendi hoparlörüde ses verir mi ?

  • bigcaptain  (19.02.16 13:38:44) 
başgan,
kulaklık takman daha iyi olur sadece kendin duymak istiyorsan.
programa da bakayım mail adresi yaz buraya ya da ozelden.
saygılar
  • kingcyrax  (19.02.16 13:42:15) 
www.guitar-fxbox.com

buydu bi bakalım latency nasil.
  • kingcyrax  (19.02.16 13:46:57) 
@kingcyrax gitar kargoda şuan geldiğinde denerim direk olarak :)


  • bigcaptain  (19.02.16 13:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.