[]

Bruksel ve Berlin

yarindan itibaren 1 hafta Bruksel(3) ve Berlin(4) gezim var. neler yapayim?

burasi dahil bir suru yerde cokca bilgi var. ancak benim aradigim lokal insanlarin yaptigi seyler, yani muze, anit, kilise, kale yada saray gezmek istemiyorum.

surada kahve ic, surada doner ye (Berlin'de varmis bir suru guzel yer), bit pazarina git yada su otobuse bin, super yerlerden geciyor olabilir.

tek duyuruda hallederim diyerek ikisini birlikte sordum, cevap vermeden hangisinden bahsettiginizi belirtin ki Bruksel'de Alexanderplatz aramiyim :D

 
özellikle cumartesi günü ise "Neu Heimat" gidebilirsin berlinin yerel insanlari böyle gözükmez yerlerde eglenmeyi severler. www.google.de

"Mauer Park" da gündüz aktivitesi olabilir www.google.de

"club der visionäre" www.google.de

Hava güzelse "Neu Venedig" www.google.de

Türl mahallesi Keruzberg c2.staticflickr.com

Döner yemek icin ben pek süper bulmasam da cok populer oldugu icin "Mustafas gemuse kebab" www.google.de

Berlindeki en iyi türk restaurantlarindan biri "Defne restaurant" www.google.de

Hava güzelse "Insel der jugend" www.google.de ya da "pfaueninsel berlin" www.google.de

Alisveris icin "kadewe" www.google.de ve bagdat caddesine benzettigim "Kudamm"

Bunlarin disinda berlinin turistik yerleri de güzeldir, "East side gallery", "Tiergarten", "Brandenburger Tor", "Alexander Platz" "Museum Insel"

Alternatif olarak "Trabant Tour" yapabilirsin www.google.de
  • emrahday  (19.02.16 10:59:22 ~ 11:05:56) 
brugge ve gent +1

ayrıca Berlin'de kreuzberg'de hacibaba dönerden döner yemeni tavsiye ederim. onun dışında Berlin NeuKöln'de klunkerkranich'den bütün Berlin'in ayaklarının altında olduğunu hissedebilirsin.
  • benim de soyleyeceklerim var  (19.02.16 19:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.