[]

Psikolog mu, pskyatr mı?

merhabalar,

zor olarak bilinen bir bölümde mühendislik öğrencisiyim, mezun oluyorum. kendimi eğitimim boyunca zorladım, elimde iyi notlardan başka bir şey yok.

sosyal hayatta kimseyle problemim yok. uzun süreli ilişkim var, ailemle aram iyi, iyi arkadaşlarım var. fiziksel görünüşümden memnunum.

ama bu eğitim içimdeki insanı öldürdü. inanın yaşamaktan zevk almıyorum. yataktan kalkmak istemiyorum. ve en kötüsü de bunu etrafımdakilere belli etmemeye çalışıyorum. rol yapmak artık dayanılmaz geliyor, kendimi kesme noktasına geldim. önceden zevk aldığım şeyleri artık yapmak istemiyorum.

hayatta hiçbir amacım yok. herhangi bir şartta veya zamanda mutsuz olmayacağım bir anı hayal edemiyorum.

dediğim gibi mezun oluyorum, üstün başarılı bir öğrenciyim. etraftakilerin beklentisi yüksek. gelgelelim kendime inancım 0. üstüne yapmak istediğim herhangi bi şey de yok. varolduğum her an acı çekiyorum gibi geliyor. sağlıklı düşünemiyorum.

uykusuz gecelerden bıktım, arada sırada uyku hapı kullanmaya başladım. bağımlı olmaktan tırısyorum ama zarar vereceği düşüncesi ile hemen vazgeçiyorum.

tüm bunları göz önüne aldığınızda ne yapmam gerek? artık yardım almam gerektiğini düşünuyorum. psikoloğa mı, psikyatra mı gitmeliyim?

şimdiden teşekkürler.

 
Rahat ol, herkesin yaşadığı standart depresyonu yaşıyosun. Buraya yazabildiğine göre durum henüz kötü değil. Kötüleşirse intihara doğru sürükleyebilir. Psikiyatra git. Hatta hemen git. Tedavi bitince şuanki halinle götünle güleceksin.


  • rastinon  (19.02.16 01:17:23) 
hangi pskyatr a nerede gitmem gerek? devlet hastanesinden alayım mı?


  • cemlemikonusuyorsun  (19.02.16 01:25:19) 
önce askerlik sonra iş hayatı.
hayatın tamamen değişecek, iyi gelir. hissettiğin boşluklar zamanla yepyeni şeylerle dolacak.

  • tiny penny  (19.02.16 06:54:59) 
Hangisi bilmiyorum ama bu durumun nedeni başkaları için yaşamanız olabilir mi? Sahip olduğunuzu söylediğiniz şeyler ne kadar sizin seçiminiz? Gerçekten istediniz mi onları yoksa sadece çoğunluk tarafından sahip olunması gereken şeyler arasında görüldüğü için mi çaba gösterdiniz?


  • harvey  (19.02.16 07:56:37) 
psikodinamik yaklaşımla çalışan bir psikolog ya da psikiyatriste gitmeniz daha iyi olur sizin için. devlet hastanesinde psikiyatriste gittiğinizde size muhtemelen antidepresan yazıp gönderir.


  • şubatsonrası  (19.02.16 08:38:23) 
devlet hastanesindeki psikiyatrların hiçbirine güvenmiyorum. Mümkünse özelde git, hatta kliniğine git. Bağdar caddesinde divan pastanesinin ordan sağa girince ileride solda bir apartmanın 1. katında bi kadın var. Handandı sanırım ismi. O iyidir mesela.


  • safepassage  (19.02.16 09:00:20) 
aklıma mezun olduğum zamanlar geldi. ne okuyorsun bilmiyorum ama mühendislik bitiren insanlar bu dönemden geçer. ama uyku hapı meselesi sıkıntı. psikiyatra gitmeni tavsiye ederim. devleti hiç bilmiyorum, özel de pahalı oluyor. sen seç.
veya daha ucuz bir yöntem olarak seni hasta ettiğini düşündüğün şeyleri hayatından atıp atamadığına bir bak. her şey olabilir. arkadaş, sevgili, gelecek korkusu, bilinmezlik.. zaten psikiyatr da sana bunu söyler sanırım.
bol şans.
  • vecihi ile fikret  (19.02.16 09:21:01) 
Viktor frankl insanin anlam arayisi kitabini bi okusan derim, hayatini degistirmez ama profesyonel yardima gidene kadar yada yardimla beraber sana uzerinde dusunecek guzel fikirler sunabilir. Kitap her ne kadar benden daha kotu durumda olanlari goreyim de ibret alip sukredeyim kitabi gibi gorunse de en zor kosullarda yarina dair yasamin garantisi yokken bile insanin yasami surdurecek gucu nasil buldugunu anlatiyor.


  • curukturpkokusu  (19.02.16 10:29:13) 
Gerçekten bazen verilen cevaplar beni üzüyor. Eminim yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama adam yaşamaktan zevk alamıyorum, bağımlı olmaktan korkuyorum diyor. Yarın öbür gün başka başka kararlar alsa üzülmeyecek misiniz, uzmanlığınız yokken "askere git, kitap oku.." diye salık verdiğiniz için? Hem de tedaviye karar vermiş buna cesaret bulabilmiş, sorusu hangi uzmanın daha iyi geleceğine dair olan biri bu.

Yapılacak şey önce doktorun vermediği her türlü ilaçtan uzak durmak. Sonra bir psikologla işe başlanabilir diye düşünüyorum çünkü anlattıklarınızı yakınlarınızla paylaşmadığınıza göre henüz işlevselliğinizi bozmamış gibi duyuluyor. Psikolog gerekli görürse zaten yönlendirecektir bir psikiyatriste.
  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (19.02.16 12:38:52) 
abi ne cahil insanlarsınız lan. ne yani psikiyatrist demek daha havalı geliyor herhalde size ki ısrarla her 'içim darlanıyor' diyene 'inci pisikitristi gidiciksin11!1' diyorsunuz.

bunun bir yolu yöntemi var. öncelikle psikoloğa gidersin, o seni bir dinler, gereken tetkiği yapar ve gerekli görürse psikiyatrist'e yönlendirir.

''yoh yav psikiyatrist işte adı üstünde daha bilgili hem ilaçta yazıyor, psokolog onun vasıfsızı'' diyerek cahilliğinizi vurmayın daha fazla dışarıya.
  • air  (19.02.16 12:53:51) 
ben de psikiyatriste gitmeni öneririm majör depresyon gibi duruyor anlattığın kadarıyla. ben de bu konuda daha önce tedavi gördüm, şimdi de görmeye başladım yeniden. şimdi gittiğim doktorum ilk konuşmamızda terapiden önce depresyonumun açılması gerektiğini söyleyip önceden kullanıp bıraktığım ilacı yeniden verdi mesela. (örnek olarak ben konuşacak durumda değilim o soru sordukça asabileşiyorum) burada insanlar spor yap, kitap oku falan diyorlar ama öyle şeylerle geçecek olsaydı zaten geçmişti. açılayım diye sahilde yürüyüşe çıkıyorsun, bir bakmışsın kendimi denize atsam da boğulsam diye fantazi kurmaya başlamışsın. ya da başkalarının hayatına bak şükür et diyorlar ama o zaman utançtan daha da yerin dibine giriyorsun daha da kötü oluyorsun öleyim de parazit olmayayım artık diyorsun. çünkü dediğin gibi sağlıklı düşünemiyorsun, beyninde kimyasal bir sorun var ve bunun düzelmesi için yardıma ihtiyacın var ilk etapta.


  • peki madem  (19.02.16 13:47:57) 
insanlar önce psikiyatra giderler ve psikiyatr onu yönlendirir. senin işini terapi görür, bize gelmene gerek yok derler.
çocukluk arkadaşım psikiyatr.

  • vecihi ile fikret  (19.02.16 14:19:38) 
benim de emmi oğlu mühendis, ne yapalım yani arkadaşlar bende gidip açık kalp ameliyatı filan mı yapayım? buradan gelmiş herkes doktorculuk oynuyor, teşhis koyuyor. internet üzerinden neyin teşhisini koyuyorsunuz?

@cemlem, yapman gereken öncelikle bir psikologla görüşmen ve kendi kendine ya da çevrenin tavsiyesiyle ilaç kullanmayı bırakmalısın.

bir ekleme yapacağım; ayrıca insanların önce psikiyatriste gitmeleri, yaptıkları işi doğru kılmaz. o yüzden genelleme yapmak her zaman doğru sonuç vermez.
  • air  (19.02.16 17:45:56 ~ 17:47:20) 
psikoloğa git zira psikayatrın verdiği ilaçlar zaten insanı senin gibi yapıyor.


  • her gece aç  (19.02.16 17:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.