[]

Zenginlikle dış görünümün iyi olması doğru orantılı mıdır?

Mesela çevrenizde ya adam asgari ücret kazaniyor ama feci fit ve yakısıklı ve ya güzel ,klas giyiniyor dediğiniz insanlar var mı ? Yada 35 li yaşlarda kazancı 2000 3000 TL olan kişilerde aynı düzeyde sizi etkilyecek bir biçimde oluyor mu ?




 
gelir düzeyi çok iyi olmayıp tarz yaratanlar var kendine. Salaş tarzlada kadın götüren çok var


  • ıch will  (18.02.16 23:38:16) 
güzel giyinme kısmı vücutla ilgili bence. bazı insanlar yani sağlam vücudu olanlar ne giyse çok iyi kaldırıyor. fit olmanında parayla ilgisi yok bence. çık dışarıda 4-5km koş şınav mekik barfiks çek düzenli bitti.


  • konskenkova  (18.02.16 23:41:48) 
Güzel giyinmekle, bakımlı görünmekle zenginliğin bir ilgisi yok bence günümüzde. Özellikle istanbul izmir gibi şehirlerde.
Bak işte benim stilimdeki kızlara.
Zaten artık markalı bir ürünü gündelikçi,öğrenci vb. bile alabiliyor. Yemiyor içmiyor alıyor (yani isterse ya da önceliği oysa)
Fit olmanın da zenginlikle ilgisi yok. Bak beden eğitimi bölümlerine.
Bence gerçekten ekonomik ve kültürel sermaye olarak zengin olanlar gösterişsiz giyiniyor steve jobs gibi.
  • Mirabel  (18.02.16 23:55:33) 
elon musk'ın üniversite yıllarındaki ve şimdiki haline bir bak, orantıyı kuracaksın hemen.


  • jack of hearts  (19.02.16 00:04:23) 
"...dediğiniz insanlar var mı ?"
Yok.

"Yada 35 li yaşlarda kazancı 2000 3000 TL olan kişilerde aynı düzeyde sizi etkilyecek bir biçimde oluyor mu ?"
İstisnalar var o kadar. Bunların bazıları da spor salonu hocaları vs.


Yaşla birlikte metabolizma yavaşlar ve kilo alınır. Fit görünmek için doğru beslenebilmek gerekir ki bu da asgari ücretten biraz daha fazlasını gerekli kılar. Bir de spor ayağı var tabi ama bunun kalıcı olması ve hedefi vurabilmesi için fiziksel kültür de önemli rol oynuyor. Malesef neredeyse hiç kimsede fiziksel kültür olmadığından sadece sporla ömürlerinin ancak bir döneminde fit kalabiliyorlar.


@cembacemba
"kimisinde gram zevk yok"
Ayrıca zevksizlik kültürsüzlükten kaynaklanır. Erkeklerde iyi giyim yazdığın gibi daha çok maddiyatla alakalı. Erkeklerde kadınlarda olmayan farklı gider kalemleri öncelik taşıyor. Sıranın gelmesi için asgari ücret yetmiyor.

Ayrıca ne giyse yakışması için kadınlarda fit olmak yeterliyken erkeklerde yapılı olmak da şart. Bu da sporla mümkün.
  • neotunc  (19.02.16 00:31:13 ~ 00:36:17) 
orantılı kesinlikle
bebek vs mecidiyeköy diye düşün
ya da
nişantaşı vs başka orta sınıf bir yer
öncelikle cilt problemleri ve diş ile ilgili sorunlarının olmaması
diş ve cilt insanların gözünde hale lüks para harcamak için
alış veriş için kuaför için para olması
fit olmak ise başlı başına bir şey, hem zaman hem para gerektirir ve orta sınıf için ikisi de zor. tabi az bir miktarda iş çıkışı spor salonuna giden tiplerde var tabi ama çok değil.
zevk meselesine gelirsen. zevkin yok paran varsa stilist tutarsın ne var.
tabi zevksiz bir sürü örnek var ama orta sınıf selüliti için haftada iki kez masöz çağıramaz evine ya da bakımı kendi yapıcak mecali de kalmaz.
makyaj malzemelerinin pahalılığın, rutin cilt bakımından söz bile etmiyorum.
orta sınıf zevkli ve disiplinliyse evet zengini geçebilir ama çok fazla o tarz insan yok zaten.
ama zengin hep bir adım öndedir. sonuçta imkanları daha geniş.
  • fasulyek  (19.02.16 01:00:51) 
fasulyek +1
orantılı tabii. fakirlerin içinde iyi giyinen olması ya da zenginlerin içinde kötü giyinen olması istisnadır geneli etkilemez.

  • yue  (19.02.16 08:01:21) 
Çok iyi giyinmek giyime takıntılı olmak yüzeysel materyalist kişilik belirtisidir. Tavsiye etmem. Bu tip kişiler ya diplomalarına kariyerlerine rağmen gerçekte değersiz oldukları gerçeğini kendilerinden gizlemeye çalışıyorlardır ya da şişko zayıf popolarını aynada kendilerine karşı kamufle edip zihinsel masturbasyon yapıyorlardır. Fiziksel ya da kişilik olarak değersizseniz insanlar sizi gerçekte beğenmez ama bunu belli de etmezler. Kıyafetleriniz ve bakımınız sizi ancak kendiniz gibi yüzeysel insanlardan gizleyebilir.

Fiziksel olarak beğenilmek istiyorsanız enerji zaman ve paranızı elbiselerle kamufle etmeye çalıştığınız fiziğinizi düzeltmek için harcayın.
  • neotunc  (19.02.16 18:06:22 ~ 18:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.