[]

Bulgar rakısı?

Selam aziz içiciler!

Stajyerlerden biri muhacir rakısı olarak bilinen ev yapımı bulgar rakısı getirdi. İçeyim dedim doldurdum fıstığımı fındığımı hazırladım. Sek içmeye kalktım lakin içilecek gibi değil. Boğma içtim o bile bu kadar sert değildi. Resmen içimde volkan oluştu lan.


nası içilir acaba bu meret. Ne ile hafifletilir?

 
Ben yıllardır mastika içiyorum bulgar rakısı. Bildiğim rakı gibi su katıp içiyorum işte. Siz Türk rakısını sek içiyorsanız bilemeyeceğim tabii


  • selimse  (30.10.09 21:44:02) 
erik veya kayısı rakısıdır muhtemelen.serttir.guzeldir.yemegin altıa bir bardak ustune bir bardak bir kucuk etkisi yapar iyidir.abartmamak lazım.


  • mcescher  (30.10.09 22:10:51) 
bir bulgaristan göçmeni olarak cevap veriyorum bulgaristan'da bulunan bir değişik meyve suyu vardı. kiraz suyu muydu neydi. hatırlayamadım şimdi. onunla içerdik biz. türikiye'de onun karşılayıcısı ne olur bilmiyorum ama. bir de elma keserdik yanına. elma iyidir. ama dikkat çok fena çarpıyor.


  • greyback  (30.10.09 23:02:26 ~ 23:03:11) 
bir bulgaristan göçmeni olarak, işin sırrı bardakta diyorum shot bardağı gibi ufak bir bardakta içilmeli ya da viski bardağının shot bardağı boyutunda olanı dersem en iyi benzetme olur. ince belliyle içerseniz yamulursunuz. sek içilir. yanında su da pek içilmez. mezesiz içecekseniz shot bardağı boyutunu 2 seferde bitirmeniz lazım. yanında bol meze ama hele et de olursa çok iyi gider. mastika ve ev rakısı çok farklıdır, karıştırmamak lazım.


  • the c  (30.10.09 23:52:40) 
zamanında babamın yaptığı sık bulgar ziyaretleri sayesinde evdeki stokların fazlalaşması üzerine deneme maksadıyla tanıştığım ve sonrasında güzel kafa yapması ile çok sevdiğim bir içkidir. babamın tavsiyesi hep "sek içme tuvaleti şaşırttırır adama, işersin klozet diye çamaşır makinasına" şeklinde olmuştur. Peki nasıl tüketeceğiz sorusuna ise her türlü meyve suyu olur, hatta fanta falan çok güzel gider yanında..


  • icemanr  (31.10.09 15:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.