[]

Sark Kurnazi ISPARK'çi

Yenikapi ido iskelesinin az ilerisinde genis bir alan var yol kenarinda. Bir yakinimi feribota birakmam gerekiyordu.

Ispark baktim goremedim. Oraya cektim. Artik cezayi, cekilmesini goze almistim. O sirada kosarak ispark gorevlisi geldi. Ben de demek ki burasi ispark. Insaat falan da var ya bunlara burda gecici yer verdiler galiba diye sevinirken gorevli "araci buradan CEKTIRIYORUZ. Cekilmesini istemiyorsan asagida ispark otoparki var oraya al" dedi.

Tabi hic munakasaya girmedim, tamam gelsin ceksinler dedim gittim isimo hallettim. O sirada giderken aracin fotografini cekiyordu kendince.

Dondugumde o alana ticari taksileri doldurmus ve feribottan inen yayalar taksicilerin musallat olmasi icin (bilirsiniz binmeseniz bile zorla yakaniza yapisirlar, dolmus yaparlar yasak olmasina ragmen) yer aciyormus meger. Ve taksicilerden 1 lira toplarken gordum.

Aklima geldi, senin otoparkin ilerideyse neden gorev yerinde degilsin (etrafi kapali otopark varmis meger balik halinin bahcesinde) degilsin diyecektim. Isparkla alakasi olmayan bir yere "hatali park ettiysem "sen CEKTIREMEZSIN, polis gelir cezami keser, aracimi ceker, seni de ilgilendirmez" diyecektim de hayatta en nefret ettigim sey bir sark kurnaziyla muhattap olmak oldugu icin bastim ciktim.

Bu hirsiz (hirsiz cunku gorev yerini terk etmis, maas almasina ragmen calismayip ek gelir pesine dusmus) herif o fotografla ne yapabilir ki?

Bu arada benim de park yasagi olan bir yere park etmemem lazim biliyorum, hatta cezasini goze alsam da bunu yapmamaliyim biliyorum. Ama bu Ispark gorevlisinin sorumlulugunda degil.

 
O adam ayni ideolojik goruse sahip oldugu icin ya da yuksek mevkideki kisiye iktidar yalakaligi yapmak icin oyle gorundugunden o ise getirildi. O da zaten bunu biliyor. Bu durum igrenc degil mi, igrenc.

Simdi kendine bunu sor: Is ocin torpil sevmez misin? Maasin garantiyse yani torpilinden dolayi isten atilmaman kesinse rusvet alir misin almaz misin? Yanitlarin evetse o adamdan bir farkin yok. Cunku bu durum icimize islemis!
  • Traveller  (18.02.16 09:26:06) 
sen de adamin fotografini cekseydin.

trafik kurallarini ihlal edenleri ileride vatandaslar da sikayet edebilecek sanirim ama su anda daha o sistem yok. gicikligina tanidik bir trafik polisine falan ceza yazdirtamazsa eger bir sey yapabilecegini zannetmiyorum.

adam senin fotografini, aracini falan cekiyorsa sen de cikar onu cek boyle bir durumda. o sikayetci olursa sen de sikayetci olursun.
  • idexo  (18.02.16 09:50:06 ~ 09:53:42) 
IBB Beyaz Masa'ya şikayet edebilirsin. Bir sonuç çıkar mı bilmiyorum ama...

Park fişi vermemekte ısrar eden bir ispark görevlisini o anda telefonla arayarak beyaz masaya şikayet etmiştim. Sonrasında o bölgeye denetleyici gönderip inceleme yapacaklarını söylemişlerdi ama ne oldu bilmiyorum.

Aynı şekilde ücretsiz ispark alanını müşterilerine ücretli olarak kullandıran fenerbahçe midpoint'i de kestikleri otopark fişi ile beraber şikayet etmiştim. Ne hikmetse sonradan yaptıkları incelemede böyle bir durumla karşılaşmadıklarına dair cevap döndüler.
  • sastim allahimdan sastim  (18.02.16 09:54:37) 
Bostancı İDO'nun önünde ve söğütlüçeşme metrobüsün önünde de taksilerden 1'er lira topluyor İspark. Her sabah görüyorum. Hayır, verdiği hiç bir hizmet yok. Taksi yoğunluktan orada beklemiyor bile. Yanaşıp, yolcusunu alıp gidiyor ama sırf oraya yanaşıp yolcu aldığı için bir kişi her taksiden 1'er lira topluyor. Kayıtsız kuyutsuz, neye hizmet ettiği belli olmayan para. Bu zamanın değnekçileri, şehir eşkiyaları bu İspark'çılar.


  • sappho  (18.02.16 09:55:51 ~ 09:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.