[]

Yabanci kiz arkadasa Istanbulda nereleri gezdireyim?

3 gunlugune Istanbula gelecek kiz arkadasim, dogma buyume Istanbullu olmama ragmen simdi dusununce cok sey oldugunundan kafamin karistigini hissettim. O yuzden gunlere bolerek belli bir plan cercevesinde Istanbulu gostermek istiyorum. Bu yuzden sizin de tavsiyelerinize ihtiyacim var. Ayrica kahvalti, aksam yemegi onerileri de super olur, ne yapalim sizce? Bu arada yasi 20 o yuzden cok cok tarihi mekanlar, muzeler falan pek ilgisini cekmez diye dusundum ama belli baslilarina da goturmek lazim. Sonuc olarak ne yapalim? Nasil degerlendirelim bu 3 gunu? Cevaplari bekliyorum, simdiden cook tesekkurler :))




 
1. gün
beyazıt'a gidin.. kapalı çarşıyı gezin.. oradan yürüyerek sultanahmet.. sultanahmet camisinin çevresinden ayasofya.. saraydan girip alt kapıdan çıkın..gülhaneden sonra sirkeci sirkeci sahile inmeden eski ptt'nin oradan mısır çarşısı oradan galata köprüsü ve karaköy. karaköyden tünel ile taksim.

2. gün
standart istanbul kahvaltısı. serpme. yemekten sonra ortaköy, bebek turları sonra oradan otobüs ile tekrar taksim.

3. gün
hisar, moda veya çengelköy kahvaltısı. kadıköy ve asya kıtasında yemeli içmeli geziş.
  • dedim dedim de kime dedim  (17.02.16 17:27:01) 
bi akşam taksim zaten. orası fix. eğer alkol olarak rakı içiyorsa taksimde tavan arası diye bir yer var. nezih ve şirin bi mekan. meyhane de değil tam sizin yaşınıza göre. kahvaltı için beşiktaş'ta kahvaltıcılar sokağı var (ismi bu mu bilmiyorum gerçi ama kahvaltıcılardan oluşan bi sokak işte) orayı seviyorum ben. vapur olmadan istanbul turu olmaz, dolayısıyla kadıköy'e geçip kadıköy çarşıda birer bişeyler içip gezebilirsiniz. tarihi yer sevmiyor diyorsun ama çultanahmet ve çevresi malumundur zaten. olur da o tarz bir şeyler yapacaksanız bi topkapı sarayıdır ayasofyadır.

florya tarafında akvaryum'a gidilebilir. ilgi çekici bir yer. hala duruyor mu bilmiyorum ama human body sergisi de oradaydı. orayı da şeyedersiniz. şimdi düşününce aklıma gayrettepe istasyonundaki ''karanlıkta dialog'' a gidilebilir. sevgiliyle çok keyifli oluyor karanlık falan, hem eğlenceli hem dolu bir aktivite. umarım hala devam ediyordur. hatta devam ediyorsa mutlaka bunu aktivite planınıza ekleyin. pişman olmazsınız.

anadolu yakasında 1. köprünün 2. köprüye bakan tarafındaki semt'e ne deniyordu lan? hemen dibindeki. heh orada çok güzel mekanlar var yine akşam yemeği yemek için. cafeler falan da var ama tavsiyem gezme amacıyla değil, yine rakı balık yapma amacıyla gidilir oralara.

aklıma geldikçe döner yazarım. şöyle bi çırpıda bunlar çıktı
  • syozkn  (17.02.16 17:28:04) 
yaşla alakası yok ya senin durumundan ben de geçtim o yüzden kulak verin söylediklerime :P

kız arkadaşımı sultanahmete götürmüştüm ordan da taksime geçip galata kulesine çıkarmıştım. orhan pamuk'un kitaplarından bikaçını okuduğu için masumiyet müzesine de götürmüştüm. eve yakın olduğu için bi akşamüstü de kız kulesine gidip bişeyler içmiştik. genç olması mühim değil eğer bişeyler duymuşsa bu mekanlarla ilgili canlı olarak görmek her halukarda ilgisini çekecektir. mesela taksim nevizade gibi bi yer çok yok, görünce şaşırıyolar bu da aklında olsun. şöyle bişey de var nereli bilmiyorum ancak eğer almansa veya insan hak ve sağlığına über dikkat eden bi ülkeden geliyosa kaliteli bi salonda sinemaya da götürebilirsin. almanyada salonlar "ay ama kulaklarına zararlı canımss yhaa" mantığıyla işletildiği için yandakinin patlamış mısır yemesi durumunda hiçbişe duyamayacağın kadar kısık oynatılıyor. perdeler de skko afedersin. neyse bu da bi alternatif. işin özü kız arkadaşını en iyi sen tanıyosunn okuduğu kitaplar nedir neyle ilgilenir sen bilirsin. buna göre bi program hazırla gelmeden.
  • KidLazer  (17.02.16 17:29:29 ~ 17:30:57) 
Beyazıt civarlarına giderseniz büyük valide hanın çatısına çıkın. Yabancılar bayılıyor.


  • jazzabel  (17.02.16 17:51:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.