[]

Turkiye'de akademik kitaplar nerden bulunur?

Mesela atiyorum su kitabi(www.amazon.com) internetteki Turk sitelerinde bulamadim. Pearson'un ve bircok yayinevinin Amerika disina kitaplarini cok daha ucuza getirdigini biliyorum ama nerede bu kitaplar? ODTU'de cok kullanilan kitaplar ODTU'nun kendi kitapcisinda satiliyor ama ya digerleri? PDF okumak vs istemiyorum, basili kitabi istiyorum. Kutuphaneden aliyorum ama kendi kitabim olmadigi icin yeterince calisamiyorum uzerinde... Bi kitap buldurun bana be Turkiye'de.




 
hangi alanda aradığını söylersen, bulman kolay olur. tıp, hukuk gibi alanlarda akademik yayınevleri yaygın.


  • cedrus deodara  (17.02.16 15:13:17) 
@cedrus: tip, hukuk ve sosyal bilimlerde evet biraz daha yaygin, ama bilgisayar bilimlerinde pek getirmiyorlar. genelde "bilgisayar" ile ilgili kitap aradiginda "web sitesi yapmaca, oyun nasil yapiliyor ola ki?" gibi kitaplar var.

eger biliyorsan tabi ki soylersen cok sevinirim. matematik alaninda kitaplari daha cok getiren yayinevlerinde bulmamin olasiliginin daha yuksek olacagini dusunuyorum. ama hangi yayinevlerinin bunu yaptigini da bilmiyorum.
  • herbivor  (17.02.16 15:28:24) 
@krem peynir:

Pandora'nin websitesinde hic olmayan bir kitabi da rica etsek getiriyorlar mi ? Ayrica cok pahali Pandora'da :(

Mesela: www.pandora.com.tr

Gerci Amazon fiyatina gore oldukca uygun ama yine de pahali. METU Bookstore daha ucuz bi aralikta sunuyor kitaplari.
  • herbivor  (17.02.16 15:30:04 ~ 15:30:27) 
www.hiperlink.com.tr Harun Bey


  • hebanon  (17.02.16 16:00:13 ~ 02.03.16 06:07:01) 
@herbivor

aradığın özel bir kitap var mı? matematikçiyim. matematik alanında tek bir yayınevi yok, dağınık genelde. aradığın kitaba göre hareket etmen gerekir. yoksa bir katolog halinde inceleme imkanı sunan ben de bilmiyorum.
  • cedrus deodara  (17.02.16 16:04:10) 
homer ve çağlayan'ı deneyebilirsiniz.
sistem şudur, sizden isbn numarası isterler. şu 978 ile başlayan numara yani.
böylece o kitabın hangi edition'ını istediğiniz anlaşılır (x kitabın 7. edition'ı da diyebilirsiniz tabi) ama şunu unutmayalım ki 8e'si basılmış kitabın 7e'sini getirtemezsiniz çünkü o out of print statüsündedir artık ve satışa kapalıdır. misal size 7e için getirtemiyoruz diyecekler çünkü ben amazonda şunu buldum: www.amazon.com
bu da %99 ihtimalle 7e satışa kapalı demektir. amazon elindekini satar ama kitapçılar kitapları amazondan değil yayıncıdan aldığı için, yayıncı basmadığı kitabı da satışa kapattığı için size linkteki kitap kalıyor.
fiyat için de yayınevleri her ülkede farklı bi politika uygularlar. usa satış fiyatı 100$ olan bir kitabın ortadoğu/tr fiyatı 75$ olabildiği gibi tam tersi de mümkün.
bu arada çağlayan'ı şiddetle öneririm eğer pearson kitabı sipariş verecekseniz çünkü onlar bi süre tr dağıtımcılığını yaptılar o yayınevinin.
  • dijalli  (17.02.16 16:37:23 ~ 16:39:34) 
pdf bulup iyi bir kırtasiyeye veriyorsunuz. yoksa aylar sürüyor.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (17.02.16 20:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.