[]

excel sorusu

bi programdaki değişken verileri otomatik şekilde excele aktarabilir miyim? ekşiduyuruya açılan duyuruların otomatik twittera düşmesi gibi ama bunun bilgisayar programı versiyonunun excele aktaracağı halini soruyorum. belirlediğim yere oradan anlık veri çekip güncelleyecek var mıdır bunun bir yolu?

edit: hayal mi kurdum ne :D okuyunca imkansız gibi geldi..


 
İmkansız değil, eski çalıştığım yerde anlık olarak döviz kurunu merkez bankasının sitesinden çekerek güncelleyen bir excel dosyası kullanıyorduk. Ha nasıl yazıldığını bilmiyorum tam ama imkansız değil :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.02.16 15:02:35) 
bide if elseli bişeyler yazmam gerek. oda olabilir mi onu içinde cevap verirseniz iyi olur. yani değerleri if else'e göre değişecek excel.


  • freetakilir  (17.02.16 15:06:38) 
senaryoyu bir yaz bakalım arkadaşlar yardımcı olsun


  • Frederick Co  (17.02.16 15:08:00) 
senaryo şu. şimdi ben bi doğalgaz dağıtım şirketinin scadasında çalışıyorum. scada uzaktan veri topluyor. 1500 küsür istasyonumuz var. bu istasyonun içinde filtre, regülatör gibi şeylerin çalışıp çalışmadığını görebiliyoruz (veriler değişken) ve bunları topluca bi excelde tutuyoruz.

eğer nerde ne var ne yok diye bakmayı düşünürsek yani istatistik çıkarmamız gerekirse tüm bu istasyonlara sırayla bakmamız gerekiyor (amelelik). ben de istiyorum ki yazdığım if else koduyla yukarıda dediğim şeylerin çalışıp çalışmadığı otomatik olarak excele işlensin.

atıyorum bilmemne istasyonunun filtresi kirli. "if filtre kirli, yaz: kirli, else: bişey yazma" tüm olay bu. bunu bizim programdan çekecek bu arada. veriyi nasıl excele çekeceğimi ve excelde nasıl çağıracağımı bilmiyorum bu arada. bu bizim iş yerinde devrim olur. yapmam gerek yani..
  • freetakilir  (17.02.16 15:16:17) 
şu armut.com siteden alabilirsin teklif..


  • confessions of an adman  (17.02.16 15:20:20) 
ben kendim yapacağım ya firmaya yaptırmam.


  • freetakilir  (17.02.16 15:21:40) 
scada'dan bir şekilde veriyi nasıl alabileceğine bağlı. bence önce scadayı yazan şirketle görüş. export data nasıl yapılıyor lan bunda diye. mutlaka bir modülleri vardır ve öküz yüküyle para alırlar ama bir fikrin olur.


  • argent dawn  (17.02.16 15:22:05) 
scadada export olayı var. istasyonların saatlik basınçlarını falan tutuyor ama bu olayın onla alakası yok. ben basıncın durumunu değil alarm durumunu excele yazmak istiyorum.

scadayı yazanlarla görüşme şansım yok malesef.

internette baya bişey varmış bunla ilgili www.youtube.com
  • freetakilir  (17.02.16 15:38:50 ~ 15:50:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.