[]

Yükseklisans ve askerlik

ODTÜ'de yüksek lisans yapıyorum. Bir takım sebeplerden dolayı bırakmam gerekebilir.

Eğer bırakırsam, hemen askere alırlar mı ? Yoksa önümüzdeki döneme kadar (yaza kadar) beklemek istiyorum.

(Not: Rica ediyorum dayımın oğluna şöyle olmuştu gibi cevaplar ve niye bırakıyosun gibi yorumlar yazmayın, bir yönetmelik vs. gibi bir yerden alıntı bir metinden haberi olan arkadaşlar yardımcı olursa , çok mutlu olurum.)

 
Derslere kayıt olup derslere gitmesen, sündürsen, sayılmıyor mu?


  • bipolar  (17.02.16 14:23:19) 
2 ay gibi bir süresi vardı okulun, ben hacettepe'den yatay geçiş yaparken hemen bildirmişler, diğer okul tecil etmişti.

www.boun.edu.tr boğaziçi mesela 2 ay içinde diyor.

celp dönemine denk gelirse alırlar, yoksa diğer celp dönemi mi ne diyorlar onda alırlar işte.

ama ben olsam buradaki cevapları baz almaz, önce okulu sonra askere alma müdürlüğünü ararım.
  • passion rules the game  (17.02.16 14:31:52) 
Bu konularda en net bilgiyi askerlik şubelerinden ve okulların öğrenci işlerinden alırsın. Hangi askerlik şubesi olduğu önemli değil ama tercihen çok kalabalık olmayacak bir yerdeki askerlik şubesini ara (istanbul'da adalar ya da sarıyer ,beykoz falan mesela ya da git atıyorum bilecik'teki askerlik şubesini ara istersen), istediğin kadar enine boyuna sorarsın. Cevap veriyorlar. İnternette hepsinin telefon numarası var.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.02.16 14:38:56) 
lisansı bitirme tarihinden 2 sene sonrasının kasımında askere gidersin.


  • konskenkova  (17.02.16 15:35:07) 
enstitüye sorman lazım. onların işi bu zaten.


  • kupigometa  (17.02.16 15:38:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.