[]

Lens tavsiyesi

Gözlük kullanmaktan bıktığım için lens almak istiyorum. Uzak için alacağım. marka-model tavsiyesi almak istiyorum sizlerden.

Tickler gelecek.


 
para sıkıntın yoksa günlük al
www.lensmarket.com
ya da www.lensmarket.com
ya da www.lensmarket.com

param az benim lensler aylık olsun dersen
www.lensmarket.com
  • ucan spagetticanavari  (17.02.16 00:41:14) 
biraz daha kalındı galiba ama ben daha rahat buldum şahsen.
günlük lensler en iyi seçenek ama. kombi paketlerle alınca çok da abartı olmuyor fiyatları hem. tabi yine birkaç kat fazla oluyor ama çok fakir olmayan biri karşılayabilir. şey gibi düşünmek lazım, maddi gücü yetersiz olan devletin karşıladığı ucuz gözlükle idare eder ama parası olan gider zeiss optikli rayban çerçeve filan kullanır.
o açıdan ben fiyatlarını uygun buluyorum günlük lenslerin. aynen o pahalı gözlükle aradaki fiyat farkının yarattığı kalite farkı neyse günlük lenste de o fiyat farkını karşılayacak rahatlık farkı var.
  • ucan spagetticanavari  (17.02.16 00:54:23 ~ 00:56:01) 
Aylık alacaksan sadece kısa bir süre için air optix gibi kalın lensleri kullan (tak çıkar'ı öğrenmek için). Sonra vakit kaybetmeden Biofinity markasına geç.

hatta deneme lensi alabileceksen, direk Biofinity deneyerek başla ama çok yumuşak olduğu için ilk başta zor gelebilir kullanması.
  • harzem  (17.02.16 05:20:56) 
Ne yazık ki öyle kafamıza göre alamıyoruz. Dia ve Bc değerleri çok önemlidir. lensin göz bebeğinizden büyük veya küçük olması sorun yaratır. her lensin dia ve bc değerleri farklıdır. gözünüze uygun olan markayı bulmanız gerekli. yoksa batma kayma gibi sorunlarla karşılaşırsınız.


  • janavarorion  (17.02.16 08:03:21) 
jana bc için kısmen geçerli denebilir ama 0.1 hatta 0.2 kadarı bile tolere edilebiliyor rahatsız etmeden. kişiden kişiye ve lensten lense değişse de yumuşak lenslerde bu tolere payı oluyor. ha bazı kişiler hala 0.1 farkta aşırı rahatsızlık da hissedebilir ama ben farklı bc lens de kullandım rahatsız olmadan bu şekilde.

dia konusunda ise daha esnek bu durum. gözbebeğinden küçük lens zaten olmaz kolay kolay piyasada, bu önerilenlerin hepsi iristen bile daha büyük lensler. büyük olması da sorun çıkarmaz sadece yakından bakınca lens olduğu anlaşılır filan saydamda o da az. bu da daha çok renkli lensler için önemli bir değer yani.

bc değeri de çoğu kişide aşağı yukarı aynı olur. bazı lenslerin de farklı bc değeri için de seçenekleri oluyor. çok sıkıntı olmaz.

genelde çoğu lens 8.4-8.5-8.6 filan bc değerinde oluyor ve çoğu kişi bu üçünü de kullanabiliyor.
ha gözü 9.0sa rahatsız olur ancak. 9.0 bc çok yaygın da değil ama bazı lenslerde var o zaman seçenekler kısıtlanıyor.
  • ucan spagetticanavari  (17.02.16 09:03:24 ~ 09:05:35) 
Önce bir göz doktoruna görünmelisin.
Gözün çapı çok önemli.
İnternetten bile lens alacaksan reçetesiz satış yok diye biliyorum.
  • naturelist  (17.02.16 09:47:44) 
PureVision 2 HD kullanıyorum memnunum, 1 ay çıkartmadan kullanabiliyorsun


  • lahanalar  (17.02.16 16:30:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.