[]

yurtdisi-türkiye paslasmali is

selam.

yurtdisinda a ülkesinde bi mühendislik firmasi var, türkiye'de yine ayni sektörde is yapan bi firmaya is vermek istiyor.

yurtdisindaki firmanin isine gelen taraf türkiye'deki mühendisin alaninda cok iyi olmasi ve saat ücretinin düsüklügü.

türkiye'deki firmanin avantaji da piyasa fiyatlarinin üzerinde kazanmak.

iki taraf icin de win-win gözüken bu durumu engelleyen bir yasa var midir? bu tarz is yapmis olanlar varsa bi ses edebilir mi?

tesekkürler.

 
çok genel bir soru. ne yaptığınıza bağlı. mesela eski işimde alman bi firmanın temsilciliğini yapıyoduk. ermenistandan bi adam arayıp en pahalı makineyi full fonksiyon almak istediğini söyledi. teklif verdik "sizin gelmenize gerek yok ben kurar öğrenirim" dedi ki yok öyle bi dünya. almanların dış ticaret işlerine bakan devlet kurumu sonradan ortaya çıkardı ki ermenistandaki adam makineyi alıp iranda nükleer santrale devredecekmiş. o makineyle üretilen en ufak bir yanlış amaçlı parça bile bizim ve dolayısıyla alman firmanın sorumluluğu olduğu için anında iletişimi kestik. uluslararası arenada yargılanmak bile söz konusu olabiliyormuş bu durumlarda. böyle bişe söz konusuysa emsal teşkil etsin.


  • KidLazer  (17.02.16 00:08:15) 
Yasal sıkıntılara ek olarak vergi karmaşıklığı, mevzuat uyumsuzluğu, hukuki sorumluluğun eksikliği, iletişim kopukluğu (dil+kültür+mesafe), istenen kalitenin sağlanamaması gibi sorunlar da çıkabiliyor. Yine de bu tarz işler yapan pek çok kişi ve firma biliyorum. Çok da ender değil sanırım.


  • 386 dx  (17.02.16 02:01:35) 
aynı sektör değil ama biz organizasyon firması olarak uluslararası organizasyonlarda yabancı firmalarla konsorsiyum çalışıyoruz. söylediğin gibi win-win durumu oluyor.

yasal olarak da bir sorun yok. zaten şirket sürekli denetleniyor, yasal bir sorun olsaydı şimdiye fark edilirdi.

ama söylediğim gibi sektörden kaynaklanan farklılık olabilir.
  • nodrap  (17.02.16 09:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.