[]

Linux mu kursam?

Win 8.1 kullanıyorum 1-2 senedir. Son dönemde çok hata vermeye başladı. Win 10 kurmayı düşündüm ancak beğeneni çok olsa da çok sıkıntılı olduğunu söyleyen de az değil. Bu yüzden kararsız kaldım.
Günlük standart kullanım dışında 2-3 oyun oynayan biriyim. Öyle ekstra bi iş yaptığım yok. Arada autocad lazım oluyor ama sadece görüntüleme amaçlı.
Ubuntu veya önereceğiniz başka bi linux dağıtımına geçsem sıkıntı yaşar mıyım? Ne kaybederim ne kazanırım? Aram fena değildir bilgisayar ile. Yani aramaya inanan bi insanım.
Windows iyi güzel ama bazen durduk yere mavi ekran verip sinirimi bozuyor.
Sistemim clevo çıkışlı bi laptop.
Nvidia 970m ekran kartı var ve linuxun ekran kartı sürücüsü konusunda biraz problemli olduğunu okudum.
Neyse uzatmayayım.. Ne yapmalıyım?

 
Ben w10 kullanıyorum ve canavar gibi çalışıyor. Ama sıkı gamer değilsen Linux gayet güzel bir olay. Mint tavsiye ederim.


  • gezgin rocker  (16.02.16 22:02:18) 
Sıkı gamer değilim. Şu an pc'de civ5 ve fm16 dışında oyun yok. Olsa en fazla 1-2 oyun daha olur.


  • shotcrete  (16.02.16 22:12:28) 
ubuntunun son cikan versiyonu asmis diyorlar. acilis hizi ozellikle sasirtmis kullanicilari. bir dene derim.


  • sorusuolaninsanmodeli  (16.02.16 22:13:12) 
mac os benzeri elementary os öneririm. ubuntu tabanlıdır.


  • gargamel  (16.02.16 23:27:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.