[]

ayakta dururken çalışan kaslar

yüzdesel olarak nereler çalışıyor öğrenmem mümkün mü? diz, bel bükmeden, en az enerji harcanan ayakta durma şekli ile.




 
Antigravite kaslari da deniyor. Çoğunluğu ekstensör kaslardir. Yani bukme değil gerilme yapanlar.


  • fallopian  (16.02.16 21:28:46) 
Bizim anatomi hocası böyle magazinsel şeylerin rakamlarını söylemeyi çok severdi lanet olsun ki net olarak hatırlamıyorum ama minik kas grupları ile birlikte 182 civarı bir şeydi galiba.

adım atarken de 232 galiba.

rakam olarak böyle hayli fazlaydı ama.
  • neferkitty  (16.02.16 21:30:35 ~ 21:31:56) 
sanırım askerdeki rahat pozisyonu, yani bacaklar omuz genişliğinde yana açık ve kollar iki yanda salllanır poz. bu pozla 2,5 saat falan sabit kaldım askerde. bel, sırt, karın, göğüs, omuzlar ayak bilekleri,quadriceps baldır falan her yer ağrımaya başlıyo. hepsi bir şekilde çalışıyo. sallanmaya başlıyosun biri gevşerken hop öteki kasılıyo falan. öyle yani. üst vücudun çalışması tabi dik durabilmekle ilgili. ama esas yük tabanda maksimum olup bele kadar azalarak gidiyo.


  • squatterbloat  (16.02.16 21:36:21 ~ 21:37:38) 
neferkitty'nin yazdığını okuyunca soruda kastettiğini anladim. Yüzeysel yerine yanlislikla yuzdesel yazdigini sandım. kendi kendime soru uretmisim


  • fallopian  (16.02.16 21:36:56) 
@fallo dediğini cevap olarak almıştım ben. @nefer'in dediğini de kastetmemiştim. ayakta dururken %30 bacak kasları, %25 bel kasları vs.'den destek alırız gibi bir cevap bekliyordum.


  • diffarensiyel  (17.02.16 00:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.