[]

ygs-lys üniversitesi ve ilersi soruları - uzun ve açıklamalı

kardeşim girecek de bu sene. lise sonda. benim gibi laylaylom yaşıyo 17 yaşında. 1 saatini doldurmayı ders çalışmak sanıyo falan filan. ben de ders çalışmayı öğrendiğimde 20 yaşına gelmiştim. sonra süründüm ama 2 senelik üni, dgs, lisansta kaç sene daha üstüne. 25 yaşında okul bitti. neyse efendim. ben askerden geldim. ilgilenemedim hiç onunla. sistemi araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. ama bazı kritik noktalar var. amacım ona bir hedef çıkartmak. madde madde ilerleyeyim.

1: eşit ağırlıkçı kardeşim. lys 1,3,4'e girecek. öyle anladım. ygs baraj puanı da 150. şimdi 6 tane ygs puanı hesaplanacak. e bunların hangileri, hangi lys puanlarına katılacak? tm1, tm2, tm3. 3 cinsten öğrenci alacak eşit ağırlık bölümleri dimi? ee? nasıl olacak yani.

2: kardeşimin son 2 denemesinde (aldığı puanlar veliye geliyo ya mesaj olarak) şu türden puanlar almış. bi ygs denemesindeygs-5 ve ygs-6 puanı yollanmış. diğerinde ygs-1 ve ygs-5 puanı yollanmış. öncekilere bakmadım. e nasıl yani? anlamadım burayı komple? nası farklı farklı türden puanlar hesaplanmış. tm'ci adamın hesaplanacak puanları belli değil midir?

3: doğru mu düşünüyorum? yani, ben elektrik-elektronik müh okudum. kardeşimin de elle tutulur şekilde, yani bir meslek olan bölüm okumasını istiyorum. yani ne bileyim dış ticaret, uluslararası lojistik vb bölümleri okuyunca ne olacak yani? küçümsemiyorum. bilmiyorum sadece. nereye başvuracak. nasıl bir işe girecek? ben o yüzden, ailecek bi yarı bursu çıkarma imkanımız da varken bi özelde yarı burslu vakıf için zorlasın istiyorum.

4: son ygs'sinde ygs1: 222.611, ygs5: 285.619 puan almış. sondan bi öncekinde; ygs5:293.938, ygs6: 256.895 puan almış. netler açısından söylersem. bi öncekinde dediğim sınavın kağıdını buldum. netleri var; türkçe 40 soru, 33 dogru, 4 yanlıs, 32 net. tarih 15 soru, 13 dogru, 1 yanlıs, 12.75 net. coğrafya 12 soru, 4 dogru 5 yanlıs, 2.75 net. felsefe 8 soru 6 dogru 2 yanlıs, 5.5 net. din 5 soru, 3.75 net. matematik 32 soru, 8 dogru, 2 yanlıs, 7.5 net. geometri 8 soru, 0 doğru, 1 yanlıs. fen bilimleri boş. korkunç dimi? "öğrenme" gerektiren hiç bir departmanda başarısı yok. bu sonuçlarla üni kazanabilir mi, ne bölüm kazanabilir, yarı burslu hukuk vs ihtimali var mı? ve/veya bunların herbirinin olması için ne seviyeye çıkarmalı sonuçlarını.

5: lys'de hangi sınavlardan kaç net yapmalı, yine bu hedefler için.

6: ben nasıl gerçekten anlayarak, emek vererek, süre doldurmak için değil, gayret ederek çalışmasını sağlayabilirim. ergen sonuçta. karışmayın falan filan diyor. biz ona iş vs kuramayız ama.

teşekkürler.

 
Sana iki link yaziyorum. Bunlar kardesinin epey isine yarayacak. www.parlakbirgelecek.com

www.parlakbirgelecek.com
  • jesters cap  (16.02.16 17:19:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.